Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – KVE Aalter

“Bouwproces vraagt tijd”
Het Laatste Nieuws

Voor SK Lovendegem verloopt het seizoen met ‘ups’ en ‘downs’. Ook vorige week keerde de ploeg van coach Björn De Neve met gemengde gevoelens terug uit Kruibeke. De Neve hoopt dat zijn ploeg tegen Aalter de drie punten op zak stopt.

“Na de wedstrijd in Kruibeke was er toch sprake van wat ontgoocheling en frustratie. Vooral omdat we in de eerste helft niet efficiënt genoeg waren. We hadden de rust moeten intrekken met een 0-2 of een 0-3 op het bord en dan lag de wedstrijd toch wat in zijn beslissende plooi. Nu slikten we kort na de rust de gelijkmaker en kwamen we te weinig aan goed voetbal toe om de zege te rechtvaardigen. Tegen Aalter zullen we uit een ander voetje moeten tappen. Ik zag die ploeg tegen Elene-Grotenberge aan het werk en zie dat ze op een constructieve manier proberen te voetballen in balbezit, maar dat ze bij balverlies toch eerder defensief spelen. Respect voor de wijze waarop mijn collega het aanpakt. Toch mag ons dit niet beletten om op zoek te gaan naar een derde driepunter.”

Het zorgt ervoor dat Lovendegem niet echt weg raakt uit de grijze middenmoot. De Neve maakt zich voorlopig geen zorgen.

“Een drietal ploegen steekt er bovenuit. De rest van het deelnemersveld is heel aan elkaar gewaagd en ik vermoed dat je dit ook lang in de klassering zal aflezen. Details zullen de komende weken vaak over winst of verlies beslissen. Ook de factor geluk. Wij zijn in ieder geval nog niet gediend door Dame Fortuna. Al moet ik toegeven dat vooral te weinig efficiëntie ervoor zorgt dat we nog niet staan waar we zouden moeten staan. Maar goed, we zitten met een jonge en quasi compleet nieuwe ploeg. Door blessures is het bouwproces eigenlijk pas echt begonnen bij de start van de competitie.”

Voor de ploeg van kersvers voorzitter Antoine Nachtergaele is het een zegen dat het met Richard Antwi Manu en Emmanuel Annor nog twee versterkingen binnenhaalde.

“Die versterking was inderdaad welkom en ik heb er toch wel op aangedrongen om die jongens naar Lovendegem te halen. Zij brengen toch een surplus aan voetballend vermogen en daar kan de ploeg maar wel bij varen.”

DOMINIQUE LAMPO ■
“Nog vier weken buiten strijd”
Het Nieuwsblad,
Aalter / Lovendegem -De derby tussen SK Lovendegem en Eendracht Aalter wordt een fel geladen duel tussen twee teams die de punten hard nodig hebben. Beide ploegen staan met 9 punten op 24 op een gedeelde tiende plaats. Bij SK Lovendegem snakt men naar het competitiedebuut van de 30-jarige Gregory Turf die de jonge ploeg heel wat ervaring kan bijbrengen.

“Ik onderging donderdag een kijkoperatie wegens een kraakbeenletsel en zal nog een viertal weken buiten strijd zijn,” zegt de centrale verdediger en ex-speler van Racing Gent-Zeehaven en FC Wetteren. “Ik viel uit tijdens de laatste wedstrijd van de Hofman Cup en sta te popelen om opnieuw te kunnen voetballen. We behaalden vier punten op zes tegen Appelterre-Eichem en JV Kruibeke en komen met vertrouwen aan de aftrap. Het is belangrijk om die positieve lijn door te trekken en te proberen om ook van Aalter te winnen,” besluit Turf.

Aalter wil opnieuw een bonus

“Wij bouwden twee weken geleden met de 1-2 winst bij KE Buggenhout een kleine bonus op,” zegt Jesse Brouwers (Eendracht Aalter). “Die kleine spaarpot ging echter vorige zaterdag verloren wegens de 0-1 thuisnederlaag tegen SV Voorde. We pakten nochtans met een goede eerste helft uit waarin we helaas niet konden scoren. We hadden het iets moeilijker om na een achterstand de knop om te draaien. Wij spelen vooral vanuit een goede organisatie en mikken zoals veel reeksgenoten op de omschakeling. We zijn intussen gewend geraakt aan het tempo en de snelheid van uitvoering in eerste provinciale maar moeten soms proberen om nog meer initiatief te nemen en meer vooruit te voetballen.”

Share Now

Related Post

Leave us a reply