KSK Lovendegem – KVE Aalter


KSK Lovendegem – KVE Aalter door KSKLovendegem

Lovendegem leek in het slot van een voor het overige povere derby het laken naar zich te gaan toetrekken tot Pieter Vyncke met een zware blessure uitviel.

KSK Lovendegem: Bossuyt, Emiel De Pauw, Van De Voorde, Jarjue (’81: Arthur De Pauw), Melki, Antwi, Verbraeken, Annor, Vyncke (’90: Debreste), Fikaj.

KVE Aalter: Van Hende, Waegebaert, Tack, Dequeker (’73: Taveirne), Brouwers, Smessaert, Verplancke, De Wulf (’60:Van Autreve), Notebaert (’81:Vankerrebroeck), Vandenbroecke, Twum.

Geel: Annor (L), Waegebaert en Tack (A)

Doelpunten: ’30: Twum en ’71: Antwi 1-1

De gloriedagen van de derby liggen al een tijdje achter ons en dat vertaalde zich in een relatief kleine opkomst. Lovendegem wou de gevraagde 4 op 6 halen na de puntendeling in Kruibeke en Aalter wou zich herpakken na de nederlaag tegen Voorde.

Althans, dat zou je denken want de bezoekers groeven zich in. Lovendegem dreigde met enkele hoekschoppen maar Van Hende had er weinig mee. Na 23 minuten moest Bossuyt aan de overkant attent zijn op een vrije trap die doorschoot.

Na 27 minuten stuurde Verbraeken Fikaj diep die teruglegde naar Antwi die zijn schot van aan de 16 in hoekschop zag gedevieerd worden. Vyncke kon de daaropvolgende hoekschop verlengen maar niemand kon aan de bal om te besluiten.  Het doelpunt viel pardoes aan de overkant toen Brouwers de bal van op de flank naar de tweede paal schilderde en Twum met een retro langs Bossuyt in doel besloot: 0-1.

Lovendegem wou drukken maar had te veel afval in het spel. Verder dan een gekraakt schot van Fikaj raakte de thuisploeg niet.

Na de rust meteen Aalterse druk: Vyncke moest meteen attent zijn op een diepe bal richting Twum en Bossuyt moest attent zijn op een schot van Brouwers. Aan de overzijde werkte Vandenbroecke een diepe bal richting Van Lerbeirghe in paniek weg. De daaropvolgende hoekschop verlengde Vyncke maar zijn inzet alsook die van Antwi die er op volgde werden voor de lijn weggewerkt. Van Hende moest ook attent zijn op een doorgeschoten vrije trap van Fikaj. Kort voor het kwartier voetbalden de bezoekers een aanval in elkaar die door Smessaert schuin voor doel in het zijnet werd verlengd.

Lovendegem zag de bezoekers terugplooien en ging weer in de aanval. Een voorzet van De Pauw werd verlengd door Van Lerbeirghe tot bij Fikaj die een moeilijke volley over besloot. Een minuutje later krulde Verbraeken een vrije trap voor doel waar Antwi de kop tegen kreeg maar Van Hende uit de hoek haalde.

Na 71 minuten kreeg Lovendegem het verdiende loon: een inworp van De Pauw werd weggewerkt tot bij Annor die Antwi aanspeelde in de 16 en toen die zich wegdraaide trok de struikelende Dequeker hem neer: strafschop die door Antwi werd omgezet en  1-1.

Lovendegem trok nu resoluut in de aanval. Van Lerbeirghe werd diep gestuurd en passeerde Van Hende maar na een onwaarschijnlijke scrimmage kon niemand besluiten.  Nadat een vrije trap van Fikaj in hoekschop was verwerkt krulde Verbraeken de bal voor doel waar Van De Voorde achterwaarts inkopte maar Van Hende de bal net over de lat kon tikken. Aalter dreigde ook nog eens: de ingevallen Vankerrebroeck kon een vrije trap ongehinderd voor doel inkoppen maar besloot over.  Vyncke zette nog eens een rush in maar besloot wild naast. De ingevallen Arthur De Pauw wist de bal nog te onfutselen en zette Van Lerbeirghe op weg naar Van Hende maar de schuiver was te zwak.

In de slotfase kreeg Lovendegem nog een vrije trap die voor doel werd geslingerd waar Van Hende een fout in zijn strafschopgebied mee kreeg maar waar Vyncke met een rugletsel bleef liggen. Verplaatsen bleek niet zo eenvoudig en daardoor werd de partij ruim tien minuten stil gelegd.

Nadat Vyncke het terrein had verlaten liet de matig leidende scheids Daenens de 90 minuten nog uitspelen.

Voor Lovendegem zal de inactiviteit van Vyncke zwaar wegen en dat al meteen met de verplaatsing naar Robur Moerzeke volgende week.

 

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply