Uit de Pers: na KSK Lovendegem – KVE Aalter

“Twee verschillende gedaantes getoond”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem kwam in de thuiswedstrijd en derby tegen Eendracht Aalter niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dit was al de vierde puntendeling in negen wedstrijden voor de ploeg van coach Bjorn De Neve, die op de dertiende plaats staat. Het burenduel werd ontsierd door de zware blessure van Pieter Vyncke. Hij kwam twee minuten voor het einde ongelukkig ten val en werd met een rugletsel weggevoerd.

“Onze ploeg vertoonde twee verschillende gedaanten”, zegt woordvoerder Geert Braem van SK Lovendegem. “In een gesloten eerste helft hadden wij geen antwoord op de goede organisatie van de bezoekers, die op de omschakeling mikten. Het doelpunt van Sampson Twum kwam bijna letterlijk uit de lucht vallen. Wij zagen na de rust een ander SK Lovendegem, dat met goed voetbal en veel fysieke kracht de partij autoritair in handen nam. We misten een dosis opportunisme en geluk in de zone van de waarheid, maar een kwartier voor het einde zette Richard Antwi Manu een terechte strafschop om.”

“We schieten met deze puntendeling niet veel op. Het is jammer dat we in de eerste helft niet ons beste niveau haalden. In het andere geval hadden we misschien de drie punten op zak kunnen stoppen. We zullen vooral in de thuismatchen punten moeten pakken om het behoud te verzekeren. We trekken aanstaande zondag naar VK Robur dat verrassend naar de derde plaats in de algemene rangschikking is opgeklommen. We bewezen al tegen co-leider Svelta Melsele dat wij het de toppers heel moeilijk kunnen maken. We mikken op een nieuwe collectief sterke prestatie en een kleine stunt.” (jp)

jp

“Best tevreden met behaalde gelijkspel”
Het Nieuwsblad

Eendracht Aalter behaalde op het veld van SK Lovendegem zijn eerste gelijkspel in negen wedstrijden en staat nu op de twaalfde plaats in de algemene rangschikking. “We zijn tevreden met deze puntendeling,” reageert coach Yves Van Acker. “Wij leidden aan de rust met 0-1 via een doelpunt van Sampson Twum. SK Lovendegem rechtvaardigde zijn punt op basis van een fysiek sterke tweede helft. Lovendegem was misschien de winnaar op punten maar wij werden vorige week in de thuismatch tegen SV Voorde iets te weinig beloond. Wij moeten iedere week hard werken om puntjes te pakken. Wij staan zaterdag tegen Ardennen voor weer een belangrijk duel.” (jp)

jp

 


“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op match tegen Lovendegem”
Het Laatste Nieuws

Aalter pakte een punt tegen Lovendegem. Doelman Thomas Van Hende had zeker zijn verdienste bij het 1-1-gelijkspel. Toch haalde de ontgoocheling het van de tevredenheid.


EERSTE PROVINCIALE

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. Onze eerste helft was behoorlijk goed en via Sampson Twum kwamen we ook op voorsprong. Een heel knap doelpunt van Sampson en duidelijk is dat hij toch wel een meerwaarde is voor onze ploeg. Na de rust hoopten we de wedstrijd te controleren. Het is evenwel de verdienste van Lovendegem dat ze ons vrij goed wisten vast te zetten. Ik moest enkele doelpogingen in hoekschop duwen en de thuisploeg was duidelijk beter. Toch geloofden we in de zege. Een kwartier voor het einde kregen we dan een strafschop tegen en daaruit scoorde Lovendegem de gelijkmaker.

In de slotminuut kwam ik nog één tegen één te staan, maar wist ik de meubelen te redden. Met gelijke spelen kom je niet veel verder en na die puntendeling is het duidelijk dat we tegen Ardennen enkel tevreden kunnen zijn met een driepunter.” (DLK)

Share Now

Related Post

Leave us a reply