Uit de Pers: voor VK Robur – KSK Lovendegem

“Punten pakken voor Pieter Vyncke”
Het Nieuwsblad

Bij SK Lovendegem ging deze week alle aandacht uit naar de toestand van Pieter Vyncke. Deze 24-jarige polyvalente speler kwam vorige zondag in de thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalter in botsing met de bezoekende doelman Thomas Van Hende. Hij bleef roerloos liggen en werd met een pijnlijke rug naar een ziekenhuis weggevoerd.

SK Lovendegem trekt zondag naar VK Robur dat verrassend naar de derde plaats in de algemene rangschikking is opgerukt.

“Vyncke liep een compressiebreuk tussen de twee bovenste borstwervels en de nekwervel op”, aldus coach Bjorn De Neve. “Men stelde geen botbreuk vast en dat is goed nieuws. Hij zal wel zes tot acht weken buiten strijd zijn. Het belangrijkste is dat hij volledig herstelt en geen last meer van die onvrijwillige botsing ondervindt. Pieter werd woensdag uit het ziekenhuis ontslagen en had nog veel pijn. Hopelijk gaat het met hem snel de goede richting uit.”

“Zijn uitvallen is ook een sportieve aderlating. Hij was in de voorbije weken als centrale verdediger zeer goed op dreef. Hij kon op een voor hem ongewone positie nog veel vooruitgang maken. We zullen vooral voor hem proberen om tegen VK Robur punten te pakken. Ik zag VK Robur al aan het werk. Het is een niet te onderschatten team met veel offensieve mogelijkheden maar die achteraan wel kwetsbaar is. Zoals bekend komt Gregory Turf dit seizoen door knieperikelen niet meer in actie waardoor we weer een dosis ervaring verliezen. Zondag is Emmanuel Annor geschorst wat vooral een aderlating qua voetballend vermogen is. Het is nu aan andere jongens om zich te bewijzen.” (jp)

jp ■

“Pakken meer punten uit”
Het Laatste Nieuws

Robur ontvangt Lovendegem. De Moerzekenaars staan op de derde plaats, de tegenstander van zondag komt uit de buik van het klassement. En dus is het logisch dat ze bij Robur de punten thuis willen houden.

Het puntenverschil tussen Robur en Lovendegem bedraagt wel maar zes punten. De Hammenaars hebben er 16 en willen er daar graag drie bij doen. “We zitten in een rare reeks”, vindt Mounir Kissami. “Het klassement geeft een beetje een vertekend beeld. Op dit moment staan wij een beetje boven de ambities en de verwachtingen. Het is dus kort door de bocht om te zeggen dat het een makkelijke match zal worden. Bovendien hebben we thuis nog niet altijd gewonnen. Vorige keer wel, tegen Buggenhout. Maar buitenshuis pakten we meer punten tot nu. Ik pakte vorige week mijn derde geel, daardoor ben ik geschorst. Maar we hebben een kwalitatief sterke ploeg die het elke ploeg moeilijk kan maken.” Dat Robur het goed doet is geen geheim meer, het blijft wel een beetje een verrassing dat de ploeg van trainer Van Spitael zo hoog in het klassement te vinden is. “Als we wisselen, boeten we niet in aan kwaliteit”, gaat Kissami verder. “Dat kan al een verklaring voor de goede resultaten zijn. En natuurlijk hebben we ook een goede coach die het beste uit de spelers haalt. Bovendien kunnen meerdere spelers ook op meerdere posities uitgespeeld worden. Dat zorgt ervoor dat het makkelijker schuiven is voor de trainer. We moeten natuurlijk wel met de voeten op de grond blijven. Want als we bijvoorbeeld twee keer op rij zouden verliezen, dan ziet de situatie er totaal anders uit. Pas na twintig wedstrijden zullen we alles eens overschouwen en dan kunnen we een realistische doelstelling uitspreken. Tot dan blijft het behoud het voornaamste doel. Dan zullen de kaarten al iets meer geschud zijn. Op dit moment draait het goed en daar zijn we uiteraard zeer blij om, ook al hebben we nog niet echt het voetbal gebracht dat we zouden kunnen brengen. Hopelijk komt dat er toch ook nog bij.”

Share Now

Related Post

Leave us a reply