VK Robur – KSK Lovendegem

Verdiende zege van Lovendegem in een partij met twee voetballende ploegen.

VK Robur: Suls, Van Hoey, Rijckaert, Segers, Van Gijseghem (’71: De Graeve), Minea (’86: Heirwegh), Van Buyten, De Coninck, Rooms (’71: De Coninck), Van Spittael, Quintelier, Heuvinck.

KSK Lovendegem: Bossuyt, Emiel De Pauw, Van De Voorde, Jarjue, Melki, Cools-Ceuppens, Antwi, Verbraeken, Arthur De Pauw, Fikaj (’91: Debreste), Van Lerbeirghe.

Geel: Rooms (M) en Cools-Ceuppens (L)

Doelpunten: ’42: Verbraeken 0-1, ’62: Van Spittael 1-1 en ’67: Antwi 1-2.

De thuisploeg kon rekenen op een etentje bij winst. Bij Lovendegem kwam Cools-Ceuppens aan de aftrap en met de blessure van Pieter Vyncke en de schorsing van Annor startte Arthur De Pauw.

Geen studieronde bij beide ploegen die meteen de aanval zochten zonder dat dit echt kansen opleverde. Na 13 minuten probeerde Van Buyten het van heel ver om Bossuyt te verrassen maar de bal ging over de lat. Na 20 minuten kon Quintelier zich doorzetten aan de achterlijn maar hij besloot in het zijnet. Na 26 minuten probeerde Rijckaert Bossuyt te verrassen met een schuiver maar die was attent.

Lovendegem nam het initiatief van de thuisploeg over: na 27 minuten zwiepte Emiel De Pauw de bal voor doel waar Fikaj niet kon afwerken. Vijf minuten later snoepte Van Lerbeirghe de bal af maar zag zijn schot geblokkeerd aan de 16. Drie minuten later moest Suls een vrije trap van Verbraeken na een fout op De Pauw uit zijn hoek halen en Van Lerbeirghe kon in de rebound nog oprukken en afdrukken in de 16 maar de bal ging over. Vier minuten later luidde de bel nog nadrukkelijker: opnieuw een vrije trap van Verbraeken werd door Van Lerbeirghe met de kop tot bij Cools-Ceuppens verlengd maar die volleerde voor doel over. Kort voor de rust kreeg Lovendegem dan toch loon naar werken: Emiel De Pauw stuurde Arthur De Pauw diep en zijn voorzet werd door Fikaj verlengd tot bij Verbraeken die voorbij Suls in doel knalde van aan de 16: 0-1.

Wie na de rust meteen een offensief verwachte van Moerbeke kwam verkeerd uit. Het was Lovendegem dat na 4 minuten de eerste kans versierde: Antwi zette een 1-2 op met Fikaj en kon Suls passeren maar zijn inzet werd voor de lijn weggewerkt. Vijf minuten later kon Lovendegem bijna profiteren van balverlies maar Antwi werd net voor doel nog geblokkeerd.

De thuisploeg kwam nu wel opzetten: op aangeven van Van Spittael knalde Minea op doel maar zag zijn bal gedevieerd over gaan. Van Spittael speelde in die periode een hoofdrol: eerst kopte hij een voorzet naar de tweede paal nog in de handen van Bossuyt maar iets over het uur kreeg hij een voorzet panklaar in de 16 en kopte voorbij Bossuyt in doel: 1-1. Vijf minuten later speelde Minea Van Buyten aan maar die besloot op Bossuyt.

Lovendegem moest loeren op de counter en na 67 minuten bleek dat dodelijk: Antwi ging aan de haal maar zijn voorzet van aan de achterlijn ging eerst voorbij iedereen maar kwam bij Fikaj die een voorzet-schot probeerde dat door Antwi met de hak voorbij Suls in doel werd gedevieerd:  1-2.

Voor coach Van Spittael het signaal om nog meer vuurkracht in de pleog te brengen en druk te ontwikkelen op de bezoekende defensie. Maar heel veel kansen gaf dat niet. Na 29 minuten kopte Heuvinck aan de eerste paal een hoekschop naast. Bijna kon de thuisploeg rekenen op medewerking van Lovendegem toen na een misverstand tussen Jarjue en Bossuyt de bal net in hoekschop verdween. Net voor het einde van de speeltijd versierde de thuisploeg nog een vrije trap op 18 meter voor doel maar de bal van Heuvinck die door de muur ging werd door Bossuyt op de lijn gepakt. Lovendegem kreeg nog een kans met een vrije trap op 18 meter maar Antwi krulde de bal zowel over de muur als net over de lat. Een scrimmage na een vrije trap aan de tweede paal betekende het einde van de kansen voor de thuisploeg.

Lovendegem maakt hiermee een sprong in het klassement en ontvangt volgende week Bambrugge die 2 punten voor geel-blauw staan.

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply