Uit de Pers: na VK Robur – KSK Lovendegem

“Onze T1 had alles perfect voorbereid”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem blijft in aangename zin verbazen. De geel-blauwen konden in de uitwedstrijd bij VK Robur niet beschikken over Emmanuel Annor (geschorst) en Pieter Vyncke (geblesseerd) maar behaalde een kostbare 1-2 zege.

“Onze afwezige coach Bjorn De Neve had alles tot in de puntjes voorbereid”, reageert T2 Mario Descamps. “Iedereen kende zijn opdrachten en wist perfect waar de sterke en minder goede punten van onze opponent lagen. Onze T1 had de televisiebeelden van VK Robur in de gewonnen uitwedstrijd bij SV Voorde goed bekeken. De vele uren extra werk waren rendabel. Wij waren in de eerste helft de betere ploeg en klommen kort voor de rust via een doelpunt van Gilles Verbraeken verdiend op voorsprong. We wisten dat wij in het vierde kwartier een kleine stormloop zouden moeten verwerken. We incasseerden rond het uur de gelijkmaker na te vermijden balverlies in onze rangen. Ondanks die tegentreffer lieten we de armen niet hangen en namen we de partij opnieuw stevig in handen. Twintig minuten voor het einde bezorgde ons goudhaantje Richard Antwi Manu ons met zijn zesde seizoentreffer een kostbare zege.”

“We klimmen naar de negende plaats in de algemene rangschikking maar mogen niet blind zijn voor onze tekortkomingen. We hebben nog te veel kansen nodig om te scoren. We zitten met 13 op 30 mooi op schema en hadden al enkele punten meer verdiend. We krijgen aanstaande zondag het bezoek van RC Bambrugge waartegen we opnieuw een goed resultaat moeten kunnen neerzetten.” (jp)

jp ■

“Jammer dat we weer thuis verliezen”
Het Nieuwsblad
Het nog altijd vijfde geklasseerde Robur leed tegen Lovendegem zijn derde nederlaag in vijf thuismatchen.

“Ook al is deze nederlaag geen man overboord, toch is het jammer opnieuw voor eigen volk te verliezen”, reageerde trainer Kris Van Spittael. “Bovendien hadden we door de vele gelijke spelen een goede zaak kunnen doen. Nogmaals is gebleken dat het in deze reeks niet gemakkelijk is om een achterstand aan te vechten. We maakten nog wel gelijk, maar kregen finaal in onze zoektocht naar meer het deksel op de neus. Alle goede wil en druk naar voor op het einde ten spijt, maar een gelijkspel afdwingen lukte niet meer.” (kcz)

kcz ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply