Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – Kl. Kemzeke

“Het moet efficiënter”
Het Laatste Nieuws

SK Lovendegem is na een nederlaag in Lochristi weggezakt naar de dertiende plaats. Clubverantwoordelijke Maurits De Windt hoopt dat zijn ploeg zondag tegen Kemzeke de puntjes thuishoudt.

“Ondanks de dertiende plaats maken we een posivitieve balans op. De sfeer is top, er wordt gretig getraind en op zondag brengen we goed voetbal. We zijn enkel te weinig beloond. Zonder te overdrijven mag je gerust stellen dat we zeven of acht punten meer verdienen. We missen wat efficiëntie en op dat vlak moeten we zeker nog een stap vooruitzetten. In de klassering staan we er niet zo goed voor. Het verhaal zou al iets anders klinken als we twee weken geleden tegen Bambrugge de puntjes thuis hadden gehouden. We schoten in eigen voeten door in het slotkwartier een 3-1-voorsprong weg te geven. Die wedstrijd was wat illustratief voor onze ploeg. Iets te makkelijk doelpunten slikken en zelf moeilijk scoren. Maar we hebben het gevoel dat alles goed komt. Tegen Kemzeke willen we de kans grijpen om tot op twee punten van hen te komen. In deze reeks kan iedereen van iedereen winnen en we geloven dat er tegen de Waaslanders iets in zit.” (DLK)

“Nood aan zege na de nul op zes”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem heeft na twee opeenvolgende nederlagen nog eens nood aan een driepunter. De geel-blauwen zakten na een 0 op 6 tegen RC Bambrugge en SK Lochristi weg naar de dertiende plaats in de rangschikking die voorlopig gelijk staat met degradatie.

SK Lovendegem krijgt zondag het bezoek van Klauwaerts Kemzeke dat op de vijfde plaats staat. De Waaslanders beschikten in het eerste periodekampioenschap met slechts acht tegengoals in tien wedstrijden over de minst gepasseerde defensie. Dit uitstekende rapport kreeg in de voorbije twee weken een forse deuk met nederlagen tegen KE Buggenhout en SV Voorde en liefst zeven tegentreffers.

“Reken maar dat we tegenover een zeer gemotiveerde ploeg zullen staan”, zegt de 21-jarige offensieve middenvelder Ditmir Fikai.

“Het is iedere week knokken in eerste provinciale. Wij moeten allemaal ons beste niveau halen om punten te pakken. Ik stond al negenmaal aan de aftrap maar werd ook vaak vervangen. Ik zou liever nog iets meer spelen maar de coach heeft het laatste woord. Het is zeker geen conditioneel probleem want ik behoor op fysiek vlak tot de sterksten van de groep. Ik werd vaak om tactische redenen vervangen maar probeer iedere week nog beter te worden.”

“Ik ben hier aan mijn tweede seizoen toe nadat ik bij FC Merelbeke (jeugd), SV Oudenaarde (beloften) en Jong Lede (zes maanden) actief was. Ik hoop hier wat meer stabiliteit te vinden en veel vooruitgang te maken. We hebben een groep met veel jonge spelers waarin ik me thuis voel. Ik hoop hier op termijn een vaste waarde te worden.” (jp)

jp ■

“We moeten de trein weer op de rails zetten”
Het Nieuwsblad

Eén week nadat Klauwaerts Kemzeke verloor van Voorde, moeten de Waaslanders de wei in bij Lovendegem.

“Na twee nederlagen op rij is een overwinning nog eens welkom”, zegt Toon De Rop. “We zitten in een dipje. Eerst was er de blamage tegen hekkensluiter Buggenhout en vorige week incasseerden we onze zwaarste nederlaag dit seizoen tegen Voorde. Die 1-5 cijfers zinderden lang na.”

“De voorbije week hebben we weer scherp getraind met de bedoeling om de negatieve spiraal te keren. En keren moet het want anders denk ik dat we wel eens snel zouden kunnen afglijden in het klassement. We moeten de wedstrijd tegen Lovendegem aangrijpen om de trein weer op de rails te zetten. Wat ons probleem is? Klauwaerts heeft geen ploeg waarin iemand rondloopt die het verschil kan maken. Wij moeten het van ons collectief hebben.”

“Wij moeten als ploeg knokken om weer te stijgen in het klassement. En waarom zou dat niet lukken? Het is niet omdat het wat minder gaat dat we aan onszelf moeten twijfelen. Het is niet omdat we nu vijf doelpunten incasseerden en ons statuut van minst gepasseerde verdediging kwijt zijn, dat we moeten panikeren. Neen, wanneer we zondag weer met de scherpte van de eerste competitieweken op het terrein staan dan kan het snel keren.”

“Opgelet, met Lovendegem hebben we wat dat betreft niet meteen de makkelijkste tegenstander. In het verleden wonnen we nog nooit van hen maar misschien is het nu het moment om ook die statistiek naar de prullenmand te wijzen en deze keer met een positief resultaat uit te pakken.” (divb)

divb ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply