Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – KE Buggenhout (2)

“Voor cruciaal tweeluik”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem sluit de eerste ronde met een vroege cruciale thuiswedstrijd af. De bescheiden nummer dertien uit de rangschikking krijgt zondag het bezoek van promovendus KE Buggenhout dat twee plaatsen lager staat en slechts twee punten minder telt.

“De komende twee wedstrijden zullen ons veel wijzer over onze ambities maken”, meent voorzitter Antoine Nachtergaele. “We krijgen volgende zondag het bezoek van SV Voorde dat in de middenmoot staat. We moeten tweemaal winnen om uit de gevarenzone weg te geraken. Het resultaat in dit tweeluik is veel belangrijker dan de manier waarop we punten pakken. Bij puntenverlies gaan we geen leuk eindejaar tegemoet en staat de trainersstaf voor de moeilijke opdracht om de groep mentaal op te laden. We trekken op de laatste speeldag van 2016 naar KVV Zelzate waar ieder punt voor ons bonus is.”

Zou degradatie een ramp voor SK Lovendegem zijn?

“Het is voor de entourage, jeugdwerking en supporters een zegen om in eerste provinciale te spelen. Het zou voor onze vele jonge spelers geen goede zaak zijn om een stap te moeten terugzetten. Zij verdienen het niet om te degraderen. We verspeelden al veel kostbare punten die ons hopelijk in de eindafrekening niet zuur opbreken. We leidden in de thuismatch tegen RC Bambrugge op twintig minuten van het einde met 3-1 maar verloren met 3-4. Hetzelfde verhaal in de uitwedstrijd bij leider Svelta Melsele waar wij met 3-2 verloren nadat we in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen gaven. We kunnen qua voetballend vermogen met iedere team wedijveren maar moeten zowel voorin als in de defensie efficiënter worden.”

Er is veel interesse voor de Ghanezen Emmanuel Annor en vooral voor Richard Antwi Manu.

“Het is begrijpelijk dat onze goudhaantjes bij een andere club meer zouden kunnen verdienen maar geld is niet de belangrijkste factor in het leven. Zij worden bij SK Lovendegem uitstekend opgevangen en begeleid. Zij hebben hier mensen om zich heen die zij voor 200 procent kunnen vertrouwen. Die garantie hebben zij niet bij iedere andere club.”

Johan Polet ■

Share Now

Related Post

blog-grid

Terug bij KSK

blog-grid

Verlengingen contracten 2

Leave us a reply