Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – SV Voorde

“Graag een tweede zege op rij”
Het Laatste Nieuws

SKDJ Lovendegem herademde deze week. Een 4-0-zege tegen Buggenhout gaf de burger moed. Sportief manager Maurits De Windt gelooft dat zijn ploeg de schaapjes op het droge krijgt.

“We hebben het dit seizoen vooral qua efficiëntie wat minder goed gedaan en dat zorgt ervoor dat we volop in de degradatiestrijd zitten. Vorige week voetbalden we opnieuw 8 of 9 kansen bij elkaar. Gelukkig konden we nu wel vier keer scoren en daarmee pakten we nog eens een driepunter en zetten we een duidelijke stap richting behoud. Dit weekend gaan we tegen Voorde opnieuw voor de volle buit. Ik heb het gevoel dat onze ploeg een stuk verder staat dan in het seizoenbegin en we hopen uiteraard de puntjes thuis te houden.Op dat vlak is ook de terugkeer van Sam Van De Voorde een goede zaak. Intussen maakt de club al werk van de uitbouw van de ploeg naar volgend seizoen toe. Zo hebben we al een mondelinge overeenkomst met trainer Björn De Neve en we staan ook dicht bij een nieuwe overeenkomst met Antwi Manu en Annor. Ik vermoed trouwens dat er weinig spelers de club zullen verlaten.” (DLK)

“We moeten onze eigenheid bewaren”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem staat op de dertiende plaats en vat de terugronde met een thuiswedstrijd tegen SV Voorde aan. De ploeg uit Groot-Ninove staat vier plaatsen hoger en telt vier punten meer. Centrale verdediger Sam Van De Voorde keert na een schorsing in de ploeg terug.

“We tankten veel vertrouwen uit onze 4-0 zege van vorige zondag tegen KE Buggenhout”, zegt coach Bjorn De Neve. “Het deed deugd dat we vooral in de eerste helft vlot scoorden. We leidden aan de rust met 3-0 maar hadden in de tweede helt meer dan één keer de weg naar doel moeten vinden. Onze efficiëntie in de zone van de waarheid moet omhoog. Het gebrek aan opportunisme brak ons tegen KE Buggenhout niet zuur op maar kostte ons in andere wedstrijden al een handvol punten. Ik was tevreden dat we achterin de nul op het bord hielden waarin onze doelman Niels Bossuyt een grote verdienste had. Een clean sheet is voor een keeper altijd belangrijk.”

“Ik weet dat we zondag voor een moeilijke opdracht staan. SV Voorde incasseerde in de voorbije vijf wedstrijden slechts één nederlaag en hield vorig weekend het ambitieuze KVV Zelzate in bedwang. Ik focus me echter niet te veel op de tegenstander. Wij moeten vooral ons voetballend vermogen en aanstekelijk enthousiasme als grote troeven uitspelen. We komen tegen SV Voorde weer voor de volle buit aan de aftrap. De van Racing Gent-Zeehaven overgekomen Tidiane Cissé Sekou heeft intussen afgehaakt. De revalidatie van Pieter Vyncke zit mooi op schema. Tweede doelman Kevin Eeckhoudt is na vier maanden inactiviteit met een gebroken pink weer inzetbaar.” (jp)

jp ■

“Nog twee belangrijke matchen”
Het Laatste Nieuws

SV Voorde trekt komt weekend naar Lovendegem. Bij winst is de ploeg van Davy Minnaert zeker van een rustige winterstop, zonder degradatiezorgen. “We hebben nog twee heel belangrijke duels te spelen”, zegt de coach.

EERSTE PROVINCIALE

“Lovendegem heeft veel kwaliteiten, onder andere met de trefzekere Van Leirberghe. Een week later spelen we tegen Ardennen, dan zich na een slechte start heeft herpakt. Iets wat voor mijn team ook geldt, uiteraard. In het begin voetbalden we aardig, maar pakten geen punten. De spelers hebben een mentale klik gemaakt en die was ook zondag zichtbaar tegen Zelzate. Ondanks een dubbele achterstand bleven de spelers een topmentaliteit tonen. We hadden zelfs kans op meer dan een gelijkspel, tegen een absolute topper in de reeks. Jammer genoeg viel Devin De Smet uit met een spierblessure, wellicht een verrekking. Hij zal er niet bij zijn zondag. Bram De Taeye en Bjorn Ketsman keren dan weer terug in de kern. Het zal een stevige wedstrijd worden, waarin de vorm van de dag opnieuw beslissend zal zijn. Alleen moeten we absoluut die dramatische start zoals tegen Zelzate vermijden.” (DVW)

“Ik ben blij met mijn eerste speelkans”
Het Nieuwsblad

Wanzelenaar Pieter Bonnarens (19) werd zondag na een uur voor de leeuwen gegooid en trok meteen zijn streng.

“Ik doorliep de jeugdrangen van Jong Lede, Standaard Wetteren en Eendracht Aalst waar ik bij de U19 speelde. Ik studeer nu Sport en Beweging in Brugge waar ik op kot zit. Voorde traint slechts twee keer per week waardoor de combinatie best lukt. Ik startte het seizoen bij de Voordse beloften, maar werd intussen overgeheveld. Ik zat al vier keer op de bank. Ik ben een centrale verdediger en door een blessure van Devin De Smet mocht ik invallen. Ik ben blij met mijn eerste echte speelkans. De coach kan op me rekenen indien hij me nodig heeft op Lovendegem.” (rwd)

rwd ■

Share Now

Related Post

blog-grid

Terug bij KSK

blog-grid

Verlengingen contracten 2

Leave us a reply