Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – SV Voorde (2)

“De foutjes moeten eruit”
De Gentenaar

SK Lovendegem staat op de dertiende plaats en vat de terugronde met een thuismatch tegen SV Voorde aan. De ploeg uit Groot-Ninove staat vier plaatsen hoger en telt vier punten meer. Centrale verdediger Sam Van De Voorde keert terug na een schorsing.
“We tankten veel vertrouwen uit onze 4-0 zege van vorige zondag tegen KE Buggenhout”, zegt coach Bjorn De Neve. “Het deed deugd dat we vooral in de eerste helft vlot scoorden. We leidden aan de rust met 3-0 maar hadden in de tweede helt meer dan één keer de weg naar doel moeten vinden. Onze efficiëntie in de zone van de waarheid moet omhoog. Het gebrek aan opportunisme brak ons tegen KE Buggenhout niet zuur op maar kostte ons in andere wedstrijden al een handvol punten. Ik was tevreden dat we achterin de nul op het bord hielden waarin onze doelman Niels Bossuyt een grote verdienste had. Een clean sheet is voor een keeper altijd belangrijk.”

Wat verwacht je van het duel met SV Voorde?

“Ik weet dat we zondag voor een moeilijke opdracht staan. SV Voorde incasseerde in de voorbije vijf wedstrijden slechts één nederlaag en hield vorig weekend het ambitieuze KVV Zelzate in bedwang. Ik focus me echter niet te veel op de tegenstander. Wij moeten vooral ons voetballend vermogen en aanstekelijk enthousiasme als grote troeven uitspelen. We komen tegen SV Voorde weer voor de volle buit aan de aftrap. De van Racing Gent-Zeehaven overgekomen Tidiane Cissé Sekou heeft afgehaakt. De revalidatie van Pieter Vyncke zit op schema. Tweede doelman Kevin Eeckhoudt is na vier maanden inactiviteit wegens een gebroken pink weer inzetbaar.”

Zal SK Lovendegem het behoud realiseren?

“We moesten met veel jonge spelers aan een nieuwe ploeg bouwen wat tijd en geduld heeft gevraagd. We lieten ons in de eerste ronde begrijpelijk op enkele foutjes betrappen die ons een handvol punten kostten. We moeten hieruit onze lessen trekken en iets realistischer leren voetballen. Het zou vooral voor onze vele jongeren zonde zijn als we degraderen maar ik houd hiermee voorlopig zeker geen rekening.”

Johan Polet ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply