Uit de Pers: voor KVV Ardennen – KSK Lovendegem

“Beide Ghanezen blijven bij ons”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem begint aan het nieuwe kalenderjaar met het mes op de keel. De ploeg van coach Bjorn De Neve staat op de veertiende plaats die gelijkstaat met rechtstreekse degradatie. De geel-blauwen maken zondag de verplaatsing naar KVV Ardennen dat twee punten meer telt.

Er was opvallend veel interesse voor de Ghanezen Emmanuel Annor en vooral Richard Antwi Manu, al goed voor zes competitiedoelpunten, maar beide sterkhouders hebben hun overeenkomst verlengd.

“Het maakt voor hen niet uit of het eerste of tweede provinciale wordt”, zegt woordvoerder Maurits De Windt. “Zij voelen zich thuis bij SK Lovendegem waar zij uitstekend worden begeleid. Zij maakten vorig seizoen deel uit van de B-kern van SK Lierse waar zij weinig toekomst zagen. Zij hebben de kwaliteiten om ooit hogerop te gaan maar willen vooral betrouwbare mensen rondom hen. Zij zijn werkzoekend en hebben geen rijbewijs. Wij proberen hen hierbij zo veel mogelijk te helpen en te steunen waardoor zij niet stonden te springen om van club te veranderen.”

“We kregen in de voorbije maanden veel lof voor onze voetballend vermogen en inpassing van jonge spelers. Ons grote euvel was het gebrek aan efficiëntie in de zone van de waarheid. We zullen er alles aan doen om het behoud te verzekeren. We bewezen tegen de toppers Svelta Melsele en KVV Zelzate dat wij het iedereen zeer moeilijk kunnen maken. We hopen ook dat onze coach zijn overeenkomst zal verlengen. We zijn een nieuwe ploeg met veel jongeren aan het bouwen waarin hij een grote verdienste heeft. We mikken tegen KVV Ardennen op een driepunter.” (jp)

jp ■
“Denk dat we het redden”

Een zespuntenwedstrijd? Het duel tussen KVV Vlaamse Ardennen en SKDJ Lovendegem mag op die manier worden betiteld. Door de kans op zes dalers zijn er in eerste provinciale veel dergelijke partijen.De ervaren Brecht De Rouck blikt vooruit op wat komt.
“Zondag is het een hele belangrijke wedstrijd”, beseft de 31-jarige middenvelder van KVV Vlaamse Ardennen. “Niet alleen omdat de bezoekers slechts twee punten minder hebben, maar vooral omdat wij de weken nadien naar Zelzate en Melsele moeten. Ook daar zijn we niet kansloos, maar om die partijen met een goed gevoel aan te vangen is een overwinning thuis tegen Lovendegem bijna een must. We putten vertrouwen uit de match bij Voorde waar we een 2-0-achterstand ophaalden en nog de beste kansen hadden.”

In vergelijking met de laatste partij van 2016 keert Lorenzo Van Keymeulen terug na een gele strafdag. Tijdens de opwarming viel Bram Thomaes uit. Hij beperkte zich dinsdagavond tot lopen. Lieven Vergalle, na rugletsel in Voorde toch aan de aftrap, haakte er al na enkele minuten af. Intussen staat hij veel verder.

“Maar zowel Lieven als ik hadden begin deze week met griep af te rekenen”, gaat Brecht De Rouck verder. “Intussen voel ik me weer een stuk beter. Ik hoop dat ook Lieven de match tegen Lovendegem haalt, want zijn mentaliteit kunnen wij heel goed gebruiken. In de terugronde rekenen we uiteraard op Nicolas De Bruyne. We zien dat hij groeit. In de oefenmatch op Dikkelvenne scoorde hij twee keer. We beschikken ook weer over Bono Cadron. In Dikkelvenne speelde hij 45 minuten. Enkel op Kim Devos wordt het nog wat wachten.”

Knokken

In de strijd om een verlengd verblijf in eerste provinciale zal trainer Pascal Jouret iedereen kunnen gebruiken. De eersteprovincialers die na zeventien speeldagen geen 25 punten hebben, volgen van nabij de bedreigde Oost-Vlaamse clubs in derde amateurklasse A.

“In Voorde, waar het veld redelijk zwaar lag, was ik heel content over de mentaliteit”, benadrukt Brecht De Rouck. “Vandaar dat ik er sterk in geloof dat we het redden. Met acht of negen clubs zullen we tot het einde knokken. Eerste provinciale is een vreemde reeks. Twee jaar geleden met Eine moesten we voortdurend naar onder kijken, maar pakten we uiteindelijk 41 punten.”

HANS FRUYT ■

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply