Uit de Pers: voor KVV Ardennen – KSK Lovendegem (2)

“Realistischer voetballen”
Het Nieuwsblad

Ardennen staat voor een belangrijke thuismatch. Op weg naar een veilige plaats in de rangschikking kan de ploeg zich geen puntenverlies veroorloven. Ook captain Lieven Vergalle heeft deze verlangens.

Lieven Vergalle had zich de aanloop naar de winterstop wel anders voorgesteld. Rugklachten speelden hem parten. Hij hoopt in de volgende weken en maanden weer op volle kracht te voetballen.

Lieven Vergalle: “We verloren tegen Lovendegem ten onrechte de heenmatch met 1-0. Ik verwacht zondag de drie punten. Dat zou goed van pas komen in het vooruitzicht van de nieuwjaarsreceptie van vrijdag 13 januari.”

Met wat voor een gevoel kijk je naar de voorbije vier maanden?

“Dat waren de eerste vier maanden in eerste provinciale. Ik heb een positief en negatief oordeel. Eerst werd te veel leergeld betaald, daarna herpakten wij ons om te tonen dat wij genoeg kwaliteit hebben om een volwaardige eersteprovincialer te zijn.”

Voldoet de kern tot dusver aan de verwachtingen?

“De schaduwzijde was het groot aantal tegenslagen, ook nu nog. Met een volledige en fitte kern tellen wij nu zes of zeven punten meer. Dat zou de garantie zijn van een goed klassement. Het mocht niet zijn. Ik blijf er anderzijds bij dat de huidige kern voldoende inhoud heeft om het te maken in eerste. We krijgen de kans dat in de volgende maanden te bewijzen.”

Wat kan er toch nog verbeteren in 2017?

“Ik denk dat iedereen beseft dat wij realistischer moeten voetballen. De uitslag is belangrijk,

niet de ploegprestatie. Dat moet het uitgangspunt dit jaar zijn. Heel goed spelen en de beste ploeg zijn maar drie punten verliezen, dat is te mijden.”

Werd met jou reeds gepraat voor volgend seizoen?

“Ik had getekend voor twee seizoenen. Mijn eerste is iets meer dan halfweg. Er is mij gevraagd om zeker ook in het tweede seizoen te blijven. Dat zal ik graag doen. Ik geloof in de mogelijkheden van de ploeg.”

Roger Marlier ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply