Uit de Pers: na KVV Ardennen – KSK Lovendegem

“Pech blijft ons achtervolgen”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem incasseerde op het veld van KVV Ardennen opnieuw een ongelukkige nederlaag. De ploeg van coach Bjorn De Neve klom kort na de rust via een doelpunt van Michiel Van Lerbeirghe op voorsprong maar incasseerde in het laatste halfuur nog twee treffers. “We hadden aan de rust altijd met 0-1 of 0-2 moeten leiden,” reageert T2 Mario Descamps.

“We dwongen veldoverwicht af maar konden niet scoren. Een duidelijke strafschopovertreding op Van Lerbeirghe werd niet met een elfmeter bestraft. Bovendien werden we enkele malen in een twijfelachtige buitenspelpositie afgevlagd. We kenden in de tweede helft pech met een schot van Emmanuel Annor tegen de paal en een trap van Richard Antwi Manu tegen de buitenkant van de staander. Op die manier beten wij in een zure appel. KVV Ardennen was gedurende zeker een uur de mindere ploeg, maar stopte wel drie kostbare punten op zak. We kregen lovende woorden van onze opponent, maar hiermee kochten we niets.”

“Het was begrijpelijk dat de ontgoocheling na afloop immens groot was”, weet hij . De groep heeft tijdens de winterstop goed getraind en was klaar voor de competitieherneming. We kunnen onze spelers niets verwijten maar moeten stilaan de ernst van de situatie inzien. We krijgen aanstaande zondag het bezoek van leider Svelta Melsele, waartegen een stunt niet onmogelijk is. We verloren de heenwedstrijd met 3-2 na een 0-2 voorsprong uit handen te hebben gegeven. We hebben niets te verliezen, waarna er ons enkele cruciale duels wachten. We zijn mentaal sterk en geloven nog volop in het behoud.” (jp)

jp ■

“Ontgoocheling zeer groot”
Het Laatste Nieuws

SD De Jeugd Lovendegem verloor de zespuntenwedstrijd bij Ardennen met 2-1 en ziet de kansen op het behoud opnieuw slinken. Lovendegem klom via Michiel Van Lerbeirghe wel op voorsprong, maar in het laatste half uur boog Ardennen die achterstand om in winst. Aanvallende middenvelder Ditmir Fikaj baalde na de wedstrijd.

EERSTE PROVINCIALE

“Ik ben heel erg teleurgesteld en ook de spelersgroep is erg ontgoocheld. We wisten vooraf dat dit een levensbelangrijke wedstrijd was met het oog op het behoud en het doet dan ook pijn als je die onverdiend verliest. Qua balbezit en veldoverwicht kon Ardennen misschien wel gelijke tred houden, maar wij creëerden toch een pak meer kansen. Het zit ons ook niet mee. Zowel bij een 0-1-voorsprong als bij een 1-1-tussenstand zag Richard Antwi Manu doelpogingen op de paal belanden, terwijl een strafschopovertreding op Stijn Cools-Ceuppens niet gefloten werd. Een uur lang waren we toch duidelijk de betere ploeg en achterin zat het potdicht. Ersel Debreste speelde als centrale verdediger een dijk van een wedstrijd en ook Sam Van De Voorde speelde sterk. Jammer dat hun wedstrijd niet bekroond werd met een zege.”

Virtueel zakken er in eerste provinciale vijf ploegen. De achterstand op de eerste geredde plaats loopt intussen op tot vier punten en dit met een duel tegen leider Melsele in het verschiet. Fikaj begraaft de strijdbijl nog niet.

“Vier punten achterstand ophalen is niet niks, maar op twaalf speeldagen van het einde is er nog veel mogelijk. We hebben het dit seizoen vooral al in de afwerking al laten afweten, maar voetballend zijn we zeker eerste provinciale waard. Die pech kan niet blijven duren en ik maak me sterk

dat het allemaal nog wel goed komt. Tegen Melsele zijn we trouwens niet kansloos. Tegen de Waaslanders waren we 75 minuten de betere ploeg, maar verloren we onverdiend toch nog met 3-2. We gaan onze huid duur verkopen. Een week later spelen we dan in Maldegem. Voor de twee komende wedstrijden moeten we naar een 4 op 6 mikken en dan is alles weer mogelijk.”

DOMINIQUE LAMPO ■

“Verwachtingen ingelost”
Het Nieuwsblad

Thuis tegen Lovendegem haalde Ardennen drie kostbare punten (2-1). De bezoekers zorgden voor veel tegenstand. Ardennen plooide echter niet. In de tweede helft besliste Bono Cadron de wedstrijd.

Voor promovendus Ardennen was er zondagavond reden om heel tevreden te zijn. De behaalde zege was een opsteker. De ploeg wil verder oprukken naar een volledig veilige plaats in de rangschikking.

Trainer Pascal Jouret: “De eerste speeldag na de winterstop heeft de verwachtingen ingelost. Met het resultaat waren wij dik tevreden. De match was minder goed. Er waren ook moeilijke momenten. Eigenlijk was winnen de enige goede uitslag. We bereikten dus ons doel. Captain Lieven Vergalle zegt dat wij realistischer moeten voetballen. Dat heb je echter niet altijd in de hand.”

Lovendegem ging voluit zijn kans?

“We begonnen sterk maar verloren daarna de greep op de wedstrijd. De bezoekers drukten de stempel. De verdediging werd op de proef gesteld. Na de 0-1 zag het er voor ons niet goed uit. De tweede helft was het kantelmoment met twee goals van de wederoptredende Bono Cadron. De start kon dus niet beter zijn.”

Hoe was de prestatie van doelman Jens Dirinck?

“Hij speelde een sterke eerste helft en pakte uit met een drietal opmerkelijke tussenkomsten. Hij had een groot aandeel in het feit dat de eerste helft werd afgesloten met nul-nul.”

Brecht De Rouck werd aan de rust gewisseld?

“We hadden het een beetje moeilijk in de eerste helft. Om tactische redenen werd deze wissel doorgevoerd.”

Deze week is er de nieuwjaarsreceptie. Wat mogen de bestuursleden, de spelers en anderen de trainer toewensen?

“We trekken ons op aan de recente zege. We moeten nu,tegen Zelzate en Melsele, twee moeilijke uitwedstrijden afwerken. Op termijn bekeken blijft het behoud afwingen het enige objectief. We zijn volgens mij op de goede weg. En op de nieuwjaarsreceptie zien wij enkel blije gezichten.”

Roger Marlier ■

“Overeenkomst met twee jaar verlengd”
Het Laatste Nieuws
Twee maanden buiten strijd door een breukje in de enkel! Bono Cadron schonk zichzelf en KVV Vlaamse Ardennen een opmerkelijke rentree. In de zespuntenwedstrijd tegen Lovendegem scoorde hij twee keer. Waardoor de groenhemden een rechtstreekse concurrent in de strijd om het behoud op vijf punten zetten. “In de eerste helft kwamen we enkele keren goed weg”, gaf Cadron toe. “Kort na de rust klommen de bezoekers toch op voorsprong, een domme tegengoal eigenlijk. Vrij snel kon ik de gelijkmaker op het bord koppen. Op een vrijschop van Nicolas De Bruyne. Tien minuten voor affluiten kwam de winninggoal er ook na een actie van Nicolas. Ik kon van net buiten de rechthoek met links aanleggen. De bal ging mooi binnen. Het voorbije weekeinde heb ik mijn overeenkomst bij Ardennen met twee jaar verlengd. Neen, dat was alles behalve een moeilijke beslissing. Hopelijk kunnen we in eerste provinciale blijven. Zondag trekken we naar Zelzate, de week nadien naar leider Melsele. We zijn niet kansloos. Zelzate kwam zondag bij Robur niet verder dan een gelijkspel. In eerste ligt alles dicht bij elkaar.” (FHN)

Share Now

Related Post

Leave us a reply