Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – Svelta Melsele

“Geloof in stunt tegen leider”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem droomt zondag van een stunt. De nummer veertien uit de rangschikking krijgt het bezoek van leider Svelta Melsele die nu al goed op weg lijkt om de titel te pakken. De geel-blauwen pakten in de voorbije weken een fraai punt tegen KVV Zelzate maar verloren op een ongelukkige manier van SV Voorde en KVV Ardennen.

“Die beide wedstrijden weerspiegelden ons verhaal van de voorbije maanden”, meent coach Bjorn De Neve. “Wij konden qua voetballend vermogen met iedere ploeg wedijveren. Helaas beschikken we op uitzondering van KE Buggenhout en JV Kruibeke over de minst productieve ploeg. Middenvelder Richard Antwi Manu is met acht doelpunten onze topschutter. Michiel Van Lerbeirghe en Gilles Verbraeken vonden viermaal de weg naar doel. We hebben geen spits die goed is voor vijftien of twintig doelpunten in één seizoen. Dit is geen kritiek maar een nuchtere vaststelling. Het hangt van de intenties van het bestuur af of ik mijn overeenkomst zal verlengen. Ik wil graag met jonge en beloftevolle spelers blijven werken maar ik heb geen zin om ieder seizoen tegen de degradatie te moeten vechten.”

“Ik geloof dat we tegen Melsele met een stunt kunnen uitpakken. We hebben niets te verliezen en komen veel stress aan de aftrap. We leidden in de heenwedstrijd op twintig minuten van het einde met 0-2 maar verloren nog met 3-2. We hebben niets te verliezen en zijn vaak op ons best tegen de toppers in onze reeks. Ditmir Fikaj is er door een schorsing (derde geel tegen KVV Ardennen) niet bij.” (jp)

jp ■

“Geen walk-over tegen Lovendegem”
Het Laatste Nieuws

Leider Svelta Melsele gaat overmorgen op bezoek bij Lovendegem. “Dat team is in een hevige degradatiestrijd verwikkeld”, weet verdediger Laurens De Maeyer.

EERSTE PROVINCIALE

“Op technisch vlak vind ik nochtans dat zij hun plaats verdienen in eerste. In de heenmatch hadden we het heel moeilijk tegen Lovendegem en kwamen we zelfs 0-2 achter. Zowat twintig minuten voor tijd viel ik toen in voor kapitein Stijn Vinck. Met power play konden we de wedstrijd toch doen kantelen. Het winnende kopbaldoelpunt van Olivier Van Goethem kwam er pas in blessuretijd. We zijn dus gewaarschuwd en iedereen beseft dat het geen walk- over zal worden. Nathan Volckerick slikte tijdens zijn invalbeurt zijn derde gele kaart en zal er dus niet bijlopen. Zelf zal ik wellicht ook verstek moeten geven. Ik ben derdejaarsstudent logistiek management en zit nu in een drukke examenperiode. Voetbal blijft een hobby en mijn studies hebben altijd prioriteit. Hoofdtrainer David Penneman, die zelf les geeft aan het K.A. in Beveren, heeft begrip voor mijn situatie. Sam Gijsbrechts of Jordy Cathoir zal mijn plaats overnemen.” (VBGB)

Share Now

Related Post

Leave us a reply