Uit de Pers: na KSK Lovendegem – Svelta Melsele

“Werden geveld door twee cruciale fasen”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem kon in de thuiswedstrijd tegen leider Svelta Melsele niet met een stunt uitpakken. De ploeg van coach Bjorn De Neve verloor met 0-2 en blijft op de veertiende en dus een rechtstreekse degradatieplaats staan.

“De Waaslanders lieten me geen grootse indruk”, aldus woordvoerder Geert Braem van SK Lovendegem. “Wij namen een furieuze start en leidden na twintig minuten in de hoekschoppenverhouding met 8-0. Wij hadden echter iets te weinig gestalte in onze ploeg om dreigend te zijn. Kort voor de rust werden we een eerste maal geveld. Michiel Van Lerbeirghe kopte een goede voorzet van Richard Antwi Manu naast het doel. Die misser brak ons zuur op, want één minuut later klom Melsele op een tegenaanval op voorsprong. We konden na de herneming nog moeilijk een vuist maken. De bezoekers kregen kort voor het uur een strafschop cadeau na een onschuldige botsing tussen onze doelman Niels Bossuyt en Ali Hos. Er was ondanks die 0-2 achterstand nog voldoende goede wil aanwezig, maar het ontbrak ons aan kracht en finesse om de aansluitingstreffer te scoren.”

“Het is geen schande om van de grootste titelkandidaat te verliezen, maar we lieten een minder scherpe indruk dan in de heenmatch, die we met 3-2 verloren. We staan aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd bij SK Maldegem voor een cruciaal duel. We mikken op een driepunter, want met één punt raak je niet veel vooruit. We scoorden in de voorbije drie wedstrijden slechts één doelpunt. Iedereen weet ondertussen dat we moeilijk de weg naar doel vinden. Hopelijk staat ons vizier tegen SK Maldegem op scherp”, zo besluit hij (jp)

jp ■

“We staan er riant voor”
Het Laatste Nieuws/Waasland,

Svelta Melsele is onbedreigd op weg naar de titel in de hoogste provinciale reeks. De succesformatie van trainer David Penneman, die vorige vrijdag een verbeterd contract tekende voor 2017-2018, versloeg Lovendegem met 0-2 terwijl Zelzate niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel tegen Ardennen.
EERSTE PROVINCIALE

Voor de Kanaalploeg was dit al de derde, opeenvolgende puntendeling. Het wordt stilaan nieuws als Zelzate nog eens zou kunnen winnen na vijf wedstrijden zonder zege en een erg magere vier op vijftien. De kloof met de Waaslanders is op elf speeldagen van het einde opgelopen tot negen punten. “We staan er inderdaad riant voor en mogen dit niet meer uit handen geven”, zegt de 19-jarige rechtsbuiten Niels Van Damme, die tot nu toe vijf keer raak trof. “Op het veld van Lovendegem was spits Karim Didi andermaal beslissend met twee goals waaronder één omgezette strafschop. Clubtopscorer Didi, die ook de damesploeg van Svelta traint, is werkelijk van een uitzonderlijk niveau. Ik ben nog jong, maar nooit eerder heb ik samengespeeld met iemand van dat kaliber. Zelf ben ik ook tevreden over mijn ontwikkeling. Vorig seizoen deed ik nog mee bij de beloften en nu mocht ik al veertien keer starten en vijf maal invallen.” (VBGB)

“We zijn op weg naar de titel”
Het Nieuwsblad
Di. 17 Jan. 2017, Pagina 9

Svelta won met 0-2 in Lovendegem en vergroot de kloof met eerste achtervolger Zelzate tot 9 punten. Yannick Verté (19) speelde zijn eerste competitiematch in het fanionteam.

“Ik ben een kwartier voor tijd ingevallen op de rechtsbuitenpositie. Het was even aanpassen maar ik denk wel dat het gelukt is. Tijdens de winterstop ben ik gepromoveerd naar de A-kern. Ik ben blij dat ik erbij mag horen want het is plezant om deel te mogen uitmaken van een team dat op weg is naar de titel. Tegen Lovendegem waren we de hele match de betere ploeg en kregen we tal van mogelijkheden, De thuisploeg kwam er amper aan te pas, ik denk dat we ze maar één kans gegeven hebben.” (hmb)

hmb ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply