Uit de Pers: voor KSK Maldegem – KSK Lovendegem

“Het is vijf voor twaalf”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem staat voor een vroege cruciale wedstrijd. De ploeg van coach Bjorn De Neve staat op de veertiende plaats en trekt zaterdag naar SK Maldegem dat slechts twee punten meer telt.

“We hebben na slechts één punt op twaalf in de voorbije vier wedstrijden nog eens nood aan een driepunter”, beseft middenvelder Stijn Cools-Ceuppens. “We beseffen dat het vijf voor twaalf is. Eén punt in een uitwedstrijd bij een rechtstreekse opponent is geen slecht resultaat maar hiermee zouden we niet veel opschieten. Het wordt een duel op het scherp van de snee want ook SK Maldegem heeft nood aan punten. Het tij moet voor ons dringend keren. In het andere geval ziet de toekomst er niet fraai uit.”

“We geloven sterk in het behoud. Wij krijgen overal lof voor ons voetballend vermogen. Het is voor velen onbegrijpelijk dat wij nu op een rechtstreekse degradatieplaats staan maar de realiteit is niet anders. Met complimenten kopen we niets. Ik denk niet dat de zware velden ons parten spelen hoewel in de voorbije negen wedstrijden slechts 5 punten op 27 behaalden. Het is vooral het gebrek aan scorend vermogen en gestalte die ons heel wat punten kostten. We dwongen vorige zondag tegen leider Svelta Melsele in de beginfase vijf hoekschoppen op rij af maar deden er niets mee. We kunnen niemand iets verwijten want iedereen blijft zich voor 200 procent inzetten. De sfeer in de groep blijft opperbest ondanks de tegenvallende resultaten. Er zaten deze week veel jonge spelers/studenten met hun neus in de boeken maar zaterdag zal de focus zeker op het voetbal liggen.” (jp)

jp ■

“Weken van de waarheid”
Het Laatste Nieuws

Pieter Vyncke is terug van weggeweest. Eind oktober liep hij in de wedstrijd tegen Aalter een zwaar rugletsel op. Vorige week kwam hij al een eerste keer aan de aftrap en in het superbelangrijke duel in Maldegem hoopt hij de negentig minuten vol te maken.
“Die wedstrijd tegen Aalter zal me natuurlijk altijd bijblijven. Twee uur na de wedstrijd had ik geen gevoel meer in de benen en het duurde enkele dagen voor ik wist dat ik geen blijvend letsel zou overhouden. Alle zorgen zijn nog niet van de baan, maar voetballen lukt al weer. En naar de wedstrijd in Maldegem kijk ik natuurlijk heel erg uit. Een derby en als Kleitenaar is het ook een wedstrijd tegen heel wat bekenden. Het wordt een dubbeltje op zijn kant. Maldegem en Lovendegem zitten in hetzelfde schuitje. Winnen is een ‘must’. Net als wij hebben zij ook een jeugdige en enthousiaste ploeg die steeds voetballend de oplossing kiest. Zij hebben met Daniel Ternest wel een extra troefkaart. Ik ga er alles aan doen om de drie punten te pakken in het Maurice De Waelestadion. We staan sowieso voor de weken van de waarheid.” (DLK)

“Vol voor de drie punten”
Het Laatste Nieuws

KSK Maldegem ontvangt SKDJ Lovendegem en op die wedstrijd prijkt het etiket ‘degradatieduel’. Voor beide ploegen is een driepunter heel erg welkom om de kansen op het behoud gaaf te houden. Sam Devinck hoopt dat Maldegem de puntjes in het Maurice De Waelestadion kan houden.
“Het belang van de wedstrijd is natuurlijk heel groot en we gaan er alles aan doen om de punten thuis te houden. De heenwedstrijd in Lovendegem was ook al heel spannend. Zo’n wedstrijd waarin je voelt dat wie scoort wint. Misschien wordt het zaterdagavond ook wel zo’n duel. Ik kijk er in ieder geval naar uit. Met Niels Bossuyt speelde ik nog samen bij Cercle Brugge en ook Nejim Melki ken ik vrij goed. Het was heel jammer dat de wedstrijd in Voorde werd uitgesteld. Ik had het gevoel dat we er klaar voor waren. We gaan vol voor de drie punten.”

KSK Maldegem toonde de voorbije maanden twee gezichten. Na een knappe 9 op 9 liep het een zware 7-1-nederlaag op bij Elene-Grotenberge en na de winterstop volgde een 1-3-thuisnederlaag tegen rode lantaarn Buggenhout. Maar Devinck gelooft in de kansen op het behoud van Maldegem.

“Buggenhout pakte een punt bij Melsele en wij hadden daar net zo goed een gelijkspel kunnen behalen. Het bewijst dat het niveauverschil tussen kop en staart niet zo groot is en je tegen iedereen iets kan pakken. Wij hebben zeker de kwaliteit om ons te redden, maar we lieten ons al te vaak op individuele fouten betrappen. Nefast op dit niveau.”

Op het taktisch bord van Geert Troch mag Devinck in steun van de spitsen voetballen en dat juicht hij toe.

“Het liefst speel ik als aanvallende

middenvelder. Jongens als Daniel Ternest en Abdoulaye Declerck voel ik heel goed aan en dat maakt het samenspel leuk. Bij Goossens speelden we met vijf achterin en moest ik nog wat achter mijn verdediging kruipen. Ik had het gevoel dat ik zo honderd jaar kon voetballen. Goossens vond dat ik een rol op het middenveld niet aan kan. Intussen bewees ik dat ik dat wel kan. Met Geert Troch en Patrice Timmerman hebben we een sterk trainersduo.”

DOMINIQUE LAMPO ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply