Uit de Pers: na KSK Lovendegem – Avanti Stekene

“Hadden eigenlijk altijd moeten winnen”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem behaalde tegen het derde gerangschikte Avanti Stekene A een op papier fraai 1-1 gelijkspel maar geraakte hiermee in de rangschikking geen stap verder. De ploeg van coach Bjorn De Neve staat door de zege van KE Buggenhout alleen op de laatste plaats, waardoor het geloof in het behoud opnieuw iets kleiner is geworden.

“We hadden deze partij altijd moeten winnen”, reageert woordvoerder Geert Braem van SK Lovendegem. “Deze wedstrijd bevestigde dat wij te moeilijk tot scoren komen, wat ons op het eind van de rit zuur kan opbreken. Na een emotieloos eerste halfuur lieten we in het derde kwartier een viertal goede kansen onbenut. De Waaslanders pronkten met hun plaats in de top drie, maar konden onze doelman Niels Bossuyt in de eerste helft geen enkele keer serieus bedreigen. We werden rond het uur beloond met een kopbaldoelpunt van Pieter Vyncke, dit op een hoekschop van Gilles Verbraeken. Het was begrijpelijk dat de bezoekers in het laatste kwartier sterk kwamen opzetten. Avanti Stekene lukte de gevleide gelijkmaker en kwam één keer dicht bij een tweede treffer. In de slotminuut had Richard Antwi Manu de winnende treffer aan de voet, maar ook hij kon niet scoren.”

“We hadden nood aan een driepunter, maar het gebrek aan opportunisme in de zone van de waarheid stond dit weer in de weg. We kunnen de spelers inzake inzet en mentaliteit niets verwijten. Wij bevestigden dat we het ook de topploegen moeilijk kunnen maken. Onze situatie is er niet rooskleuriger op geworden, maar we geven de strijd niet op. In een driepuntensysteem is veel mogelijk.” (jp)

jp ■

“Lovendegem maakte het gelukkig niet af”
Het Nieuwsblad

In eerste provinciale heeft Avanti Stekene meer dan de handen vol gehad tegen hekkensluiter Lovendegem. Avanti moest vrede nemen met een 1-1 gelijkspel, waarmee het voor de negende maal op rij ongeslagen blijft. “Voor de rust kreeg Lovendegem twee tot drie mogelijkheden die zij, gelukkig voor ons, niet afmaakten”, aldus Avanti-trainer Rieno Van Oost. “Na de rust kwam de thuisploeg geheel verdiend 1-0 voor. Uit vrije trap kon Bram Mennes voor ons de gelijkmaker scoren. Nadien kon de winning goal langs beide kanten vallen. Zo kregen zij eerst nog een open kans, daarna wij. In de allerlaatste minuut besloot Mitchel Maes op de paal.” (rdk)

rdk ■

 

Share Now

Related Post

blog-grid

Terug bij KSK

blog-grid

Verlengingen contracten 2

Leave us a reply