Uit de Pers: voor KE Appelterre – KSK Lovendegem

“We blijven strijdvaardig”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem staat op de laatste plaats maar geeft de strijd om het behoud niet op. De rode lantaarn trekt zondag naar Appelterre-Eichem dat op de zevende plaats staat.

“Onze situatie is er sinds de jaarwisseling niet rooskleuriger op geworden”, beseft voorzitter Antoine Nachtergaele.

“We behaalden in de voorbije vier wedstrijden slechts één punt op twaalf waardoor we in de rangschikking werden voorbijgestoken door KE Buggenhout en JV Kruibeke. We blijven echter strijdvaardig. De mentaliteit in de groep is nog steeds uitstekend. Iedereen blijft voor elkaar door het vuur gaan wat de eerste vereiste voor goede prestaties is. Onze grote euvel blijft het scoringsprobleem. We beschikken over de minst scorende ploeg in eerste provinciale wat zich vertaalt in een lage rangschikking. We zouden vermoedelijk rond de vijfde plaats staan als we over een opportunist als de vorig seizoen gestopte Stijn De Keukeleire beschikken. We hebben niet zo’n type speler in huis omdat we op financieel vlak geen risico’s nemen. We gaan na het vertrek van mijn voorganger Michel Timmerman niet met centen gooien.”

“Ik houd rekening met degradatie maar beloof dat we voor volgend seizoen een competitieve ploeg zullen uitbouwen. Het is de bedoeling dat we bij degradatie voor de prijzen zullen meespelen. Onze supporters mogen op hun beide oren slapen. We zullen er alles aan doen om in eerste provinciale te blijven. We beschikken over veel jonge spelers die nog een grote progressiemarge hebben. Als we dit seizoen overleven, ziet onze toekomst er nog mooier uit.” (jp)

jp ■
“Eerherstel na derby”
Het Laatste Nieuws

Eendracht Appelterre likte deze week de wonden, na het verlies bij de buren van SV Voorde. Tegen hekkensluiter Lovendegem krijgt de ploeg van coach Geert Coppens de kans op eerherstel.
“Niemand verliest graag een derby, en zeker geen twee keer per seizoen. Het is logisch dat iedereen met die partij bezig was, al hebben we daar tijdens de trainingen weinig woorden aan vuil gemaakt. In plaats daarvan hebben we dinsdag lang en zeer scherp getraind, met de focus op de match van komende zondag,” aldus Geert Coppens.

“We willen iets rechtzetten en zo de kater doorspoelen. Los daarvan hebben we nog altijd nood aan punten, want we zijn nog niet zeker van het behoud”, zegt Koen Geerts. De centrale verdediger beseft dat Appelterre het niet cadeau zal krijgen tegen Lovendegem. “We zijn niet op ons best tegen staartploegen. Ik zie Lovendegem zelfs niet als een degradatiekandidaat. Alles ligt zo kort bij elkaar. Het zullen nog zeer spannende weken worden. Bovendien kampen we opnieuw met een golf van afwezigen. Vander Linden en Droessaert zijn nog geblesseerd, Vanderheyden en Kiekens zitten een schorsingsdag uit. Machtelinckx en Perreman misten de dinsdagtraining, maar raken hopelijk wel speelklaar. In het begin van het seizoen maakten we ook zo een periode mee. Toch mogen we ons niet wegsteken achter de afwezigen. We hebben een goede groep, met veel kwaliteit. Dat het bestuur inspanningen wil doen om die groep zoveel mogelijk bij elkaar te houden, is positief.”

Koen Geerts is bezig aan zijn derde seizoen bij Appelterre en doet daar nog minstens één jaar bij. Hij bereikte snel een overeenkomst. “De achterlijn blijft samen, enkel Jens Kiekens nam nog geen beslissing. Het zou super zijn, want het klikt heel goed met Jens en de andere verdedigers. Zo vind ik Mike Slagmulder een geweldige linksachter. Ook de rest van de ploeg is natuurlijk zeer belangrijk. Ik ga ervan uit dat het bestuur de groep op de juiste manier zal versterken. De stabiliteit is er alleszins, niet alleen bij de verdedigers. De groep hangt goed aan elkaar en het is plezant voetballen.”

DAVID VAN WAEYENBERGHE ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply