Uit de Pers: na KSK Lovendegem – KJV Kruibeke

“Het was moeilijk met een gehavende ploeg”
Het Nieuwsblad

 

SK Lovendegem lijkt de degradatie naar tweede provinciale niet meer te kunnen ontlopen. De rode lantaarn verloor op eigen veld met het kleinste verschil van JV Kruibeke dat één punt meer telde.

Vorige week kondigde coach Bjorn De Neve aan dat hij SK Lovendegem op het einde van dit seizoen verlaat. Zijn ploeg kreeg zondag nochtans een uitgelezen kans om een vijfde competitiezege te behalen en van de laatste plaats weg te geraken. Bij JV Kruibeke haakten er vorige week een zestal spelers om extrasportieve redenen af. Zij lijken dit seizoen niet meer in actie te zullen komen waardoor ook de Waaslanders een vogel voor de kat dreigen te worden.

“Het was in de eerste helft duidelijk dat beide ploegen onderin de rangschikking stonden”, aldus woordvoerder Geert Braem.

“Beide teams kwamen met een fel vertimmerde ploeg aan de aftrap wat geen gunstige invloed op de spektakelwaarde had. Wij kwamen na de herneming iets sterker opzetten maar Ditmir Fikaj, Michiel Van Lerbeirghe en de ingevallen Yentl Bataille misten een dosis geluk om te scoren. We kregen in het slotkwartier met een tegendoelpunt op counter het deksel op de neus.”

“We konden onze vele jonge spelers niets verwijten. We konden geen beroep doen op vaste waarden als Richard Antwi Manu, Gilles Verbraeken en Emiel De Pauw. Onze beloftevolle jongens toonden veel inzet en een goede mentaliteit maar we konden van hen geen mirakels verwachten. We hopen dat onze ploeg in de resterende zeven duels het beste van zichzelf wil geven. Te beginnen met de derby van aanstaande zaterdag bij Eendracht Aalter.” (jp)

jp ■

“Geen sprake van berusting”
Het Laatste Nieuws
SK Lovendegem beet ook tegen Kruibeke in het zand en daardoor lijkt de degradatie een feit. Mathias Mathias blijft evenwel ook na het verlies van afgelopen weekend strijdbaar.

“We geven het niet op en van berusting is nog steeds geen sprake. We strijden verder en geloven nog in het behoud. De 0-1 tegen Kruibeke was geen weerspiegeling van de wedstrijd. De eerste helft was in evenwicht, maar in de tweede helft waren wij duidelijk de betere ploeg. Na de wedstrijd kan je de beelden van de wedstrijd nog bekijken in de kantine. Kruibeke dook één keer in de zestien op en dat was voldoende om te scoren. Wij doken drie keer in hun zestien op en lieten ook nog drie afstandsschoten noteren. Verdiend is de zege dus zeker niet. Het ontbreekt ons al het hele jaar aan een tikkeltje geluk en je kan er ook niet om heen dat het ook qua efficiëntie nog beter kan. We moeten het goede proberen distilleren uit deze wedstrijd. Het gegeven dat we met een gehavende ploeg toch ons mannetje staan tegen Kruibeke bewijst dat de kern misschien breder is dan sommigen denken.” (DLK)

“Het waren spelers die ook volgend seizoen bij Kruibeke spelen”
Het Nieuwsblad

 

Kruibeke heeft op het veld van Lovendegem een belangrijke 0-1 zege geboekt, het komt er nu op aan deze lijn door te trekken. Met nog zeven matchen voor de boeg is het behoud nog steeds mogelijk, maar dan zullen er in deze cupmatchen punten moeten gepakt worden.

“Ik ben meer dan tevreden met de prestatie van mijn spelers”, aldus een opgetogen Mario Verbraeken. “We hebben gespeeld zonder Segers, Pieters, Stuer, Noeninckx. Het waren allemaal spelers die volgend seizoen ook voor KJV Kruibeke spelen, op uitzondering van Jelle Van Koevorden. Ik heb op Lovendegem alleszins een ploeg gezien met een schitterende mentaliteit.” (rdk)

rdk ■

Share Now

Related Post

blog-grid

Terug bij KSK

blog-grid

Verlengingen contracten 2

Leave us a reply