Uit de Pers: voor KVE Aalter – KSK Lovendegem

“Ons truitje blijven natmaken”
Het Nieuwsblad
SK Lovendegem lijkt op zeven wedstrijden van het competitieslot al veroordeeld tot degradatie naar tweede provinciale. De rode lantaarn telt zeven punten minder dan de twaalfde plaats die momenteel gelijk staat met het behoud.

“We gaan proberen ons vel tot de laatste wedstrijd duur te verkopen”, zegt voorzitter Antoine Nachtergaele. “Er zijn al heel wat vertrekkers maar ik hoop dat zij voldoende eergevoel hebben om hun truitje nat te maken. Te beginnen vanavond met de uitwedstrijd bij Eendracht Aalter waartegen we in de eerste ronde 1-1 gelijk speelden. Het gebrek aan opportunisme in de zone van de waarheid speelde ons serieus parten. Ik had in het tussenseizoen een akkoord met Christophe Niclaus van KVV Sint-Denijs-Sport. Hij koos uiteindelijk voor KVE Drongen in tweede provinciale waar hij al goed was voor 17 competitiedoelpunten. Ik ben ervan overtuigd dat wij met Niclaus in onze rangen nooit degraderen.”

“Heel wat spelers als Sam Van De Voorde (FC Merelbeke), Stijn Cools-Ceuppens (KVV Zelzate) en Emiel De Pauw (Elene-Grotenberge) verlaten ons om louter sportieve redenen. Ik begrijp dat die jongens hogerop willen hoewel wij voor volgend seizoen een strijdbare ploeg willen uitbouwen. De Ghanezen Richard Antwi Manu en Emmanuel Annor hebben al hun akkoord gegeven om te blijven maar wat is tegenwoordig een belofte nog waard? Wij hopen rond die beide sterkhouders een team met heel wat eigen jongeren en een goaltjesdief uit te bouwen. We beschikken volgend seizoen over drie of vier terreinen waardoor we op sportief vlak niet willen achterblijven.” (jp)

jp ■

“Nu al positieve balans”
Het Laatste Nieuws*,

Eendracht Aalter zit ‘in the flow’. Na een 12 op 15 bivakkeert het niet langer in de degradatiezone. Een driepunter tegen rode lantaarn SK Lovendegem kan voor definitieve zekerheid over het behoud zorgen. Jeffrey Verplancke is zaterdagavond enkel tevreden met een driepunter.
“Op eigen veld gaan we steeds vol voor de drie punten en tegen Lovendegem kan je enkel met een goed gevoel van het veld stappen als je de drie punten ook op zak steekt. Overmoedig zijn is nu uit den boze en het zou jammer zijn dat we zo maar onze bonus te grabbel gooien. In de heenwedstrijd bleven we op een 1-1-gelijkspel steken en Lovendegem was misschien wel de beste ploeg. Ik vind sowieso dat Lovendegem beneden zijn waarde geklasseerd staat.”

Toch trekt de promovendus met vertrouwen de wedstrijd tegemoet. De 12 op 15 is daar natuurlijk niet vreemd aan.

“We zitten in een goede reeks en het is nu zaak om daar een verlengstuk aan te breien. Toch moeten we kritisch blijven en toegeven dat we in Voorde niet zo goed speelden als de 0-3 laat vermoeden. We speelden te veel in het duel en kwamen te weinig aan voetballen toe. Al maakten we ons daar op het einde van de wedstrijd weinig zorgen om. Het resultaat is in deze fase van de competitie toch het belangrijkste.”

Verplancke is na enkele jaren Latem aan zijn eerste jaar in Aalter toe. Hij voelt er zich goed.

“Ik ben naar Aalter gekomen met als eerste doelstelling om een basisplaats te verwerven. In het begin van het seizoen heel even op de 11, het merendeel van het seizoen op de 8 en in Voorde zelfs op de 5. Mijn polyvalentie bleek best wel een voordeel. Ook met de club ging het na een wat mindere start heel goed. Ik maak nu al een positieve balans op en die zorgde ervoor dat ik mijn overeenkomst met de club verlengde.

Aalter staat op één punt van het vijfdegeklasseerde Lochristi. De vraag of Aalter de lat niet hoger mag leggen is dan ook aan de orde.

“We hebben net wat die degradatiezorgen wat van ons afgeschud en dan lijkt het me niet zo’n goed idee om de lat meteen hoger te leggen. Een goed resultaat tegen Lovendegem is nu de uitdaging en over enkele weken kan blijken dat we rijp zijn voor top vijf. Nu willen we eerst definitief zekerheid van het behoud.”

DOMINIQUE LAMPO ■

Share Now

Related Post

blog-grid

Terug bij KSK

blog-grid

Verlengingen contracten 2

Leave us a reply