Uit de Pers: voor KVE Aalter – KSK Lovendegem (2)

“We hebben veel te verliezen”
Het Nieuwsblad

Eendracht Aalter kan vanavond een bijna beslissende stap richting het behoud in eerste provinciale zetten. De promovendus krijgt het bezoek van SK Lovendegem dat de degradatie bijna niet meer kan ontlopen. Bij winst telt Eendracht Aalter 37 punten.
“Onze coach Yves Van Acker heeft ons deze week met beide voeten op de grond proberen te houden”, zegt de 24-jarige middenvelder Bruno Notebaert.

“Wij hebben tegen SK Lovendegem niets te winnen maar alles te verliezen. Iedereen gaat ervan uit dat wij een driepunter op zak stoppen maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De spelers van SK Lovendegem zullen geen geschenken uitdelen. Zij hebben hun sportief eergevoel en spelen ook voor een winstpremie. Wij ervoeren twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen KE Buggenhout dat er geen zwakke ploegen in onze reeks zitten. We wonnen die partij met 1-0 maar het kostte ons toen bloed, zweet en tranen.”

Dromen jullie heimelijk van een eindrondeticket?

“We kijken nog steeds naar beneden in de rangschikking. Er is nog niemand bij Eendracht Aalter die van een plaats in de top vijf durft te dromen. Het blijft onze doelstelling om zo snel mogelijk de kaap van 40 punten te ronden en het behoud te verzekeren. We trekken op 5 maart naar het veld van KVV Ardennen dat net als SK Lovendegem een concurrent in de degradatiestrijd is. Als we in die partijen een goed resultaat neerzetten, kunnen we de lat misschien hoger leggen. In het andere geval moeten we met vijf of zes potentiële dalers op hoede blijven.”

Jij hebt jouw overeenkomst met één jaar verlengd.

“Ik ben hier na mijn overgang van Racing Wetteren aan mijn tweede seizoen toe. We behaalden vorig seizoen de titel in tweede provinciale en groeien in deze campagne tot een middenmoter uit. Ik woon in Gavere maar op een halfuurtje autorijden sta ik in Aalter. Ik ben polyvalent wat een mes is dat aan twee kanten snijdt. Ik kan op meerdere posities worden ingezet wat meestal positief is. Wanneer het minder goed gaat, kan ik moeilijker mijn stempel op de ploeg drukken.”

Johan Polet ■

Share Now

Related Post

blog-grid

Terug bij KSK

blog-grid

Verlengingen contracten 2

Leave us a reply