Uit de Pers: voor KRC Bambrugge – KSK Lovendegem

“Mijn ervaring op jongeren overbrengen”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem kan de degradatie bijna niet meer ontlopen maar blijft niet bij de pakken zitten. De rode lantaarn uit eerste provinciale stelde deze week haar nieuwe coach voor volgend seizoen voor.

De 39-jarige Nathan D’Haemers wordt de opvolger van Bjorn De Neve die binnen enkele maanden naar KVV Zelzate trekt. Het wordt voor de supporters een prettig weerzien met de ex-speler van SV Zulte Waregem (tien jaar) en SK Beveren (twee seizoenen) want hij was ook bij SK Lovendegem (over twee periodes) actief. D’Haemers moest zijn actieve voetbalcarrière noodgedwongen bij Evergem Center afsluiten door een zware blessure. Hij werd één keer voor de nationale ploeg opgeroepen.

“Ik kom hier met veel plezier terug”, aldus D’Haemers. “Ik heb bij SK Lovendegem steeds een goede verstandhouding met iedereen gehad. Ik ken de club zeer goed wat een voordeel voor een debuterende coach is. SK Lovendegem staat voor een overgangsseizoen waarin met veel jonge spelers aan een nieuwe ploeg moet worden gebouwd. Er zijn al heel wat spelers vertrokken. Het bestuur kijkt intussen uit naar versterking en/of oudere spelers die de groep op sleeptouw kunnen nemen.”

“Ik hoop mijn ervaring op de jongeren over te brengen. We hoeven de lat op korte termijn niet te hoog te leggen. SK Lovendegem wil volgend seizoen in tweede provinciale een rustige campagne doormaken. We moeten realistisch blijven en hard werken. SK Lovendegem heeft een fraaie accommodatie en een dynamisch bestuur. Twee belangrijke troeven om binnen enkele jaren hopelijk naar eerste provinciale terug te keren.” (jp)

jp ■

“Als één blok naar de eindstreep”
Het Laatste Nieuws

Racing Bambrugge staat voor een bijzonder belangrijke partij. Op eigen veld ontvangt de ploeg van Levi Jacobs hekkensluiter Lovendegem. “De drie punten pakken, dat is alles wat telt”, weet ook sportief verantwoordelijke Steven Lammens.
EERSTE PROVINCIALE

De voorbije weken groeide de druk op zijn ploeg, ook in de spelerskern. “We hebben donderdagavond de koppen bij elkaar gestoken en ik ben ervan overtuigd dat we als één blok naar de eindstreep trekken. Winnen tegen Lovendegem is een begin, maar we zullen nadien nog minstens één keer moeten winnen om zeker te zijn. Ik heb er alle vertrouwen in. Deze groep speelde vorig seizoen kampioen met slechts 1 nederlaag en ook dit seizoen hebben we, na een aarzelende start, getoond de reeks aan te kunnen. De 2-3 winst op het veld van kampioen Melsele is daarbij het hoogtepunt.

Het bestuur blijft dat ook volledig achter de spelers en de coaches staan. En we rekenen op onze trouwe aanhang in de belangrijke matchen die volgen. We hebben alles in eigen handen om nogmaals te tonen dat we onze plaats hebben in deze reeks.” (DVW)

Share Now

Related Post

Leave us a reply