Uit de Pers: na KRC Bambrugge – KSK Lovendegem

“Vijf goede kansen in puike eerste helft”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem moet de kelk tot op de bodem ledigen. De rode lantaarn verloor met zware 5-0 cijfers op het veld van RC Bambrugge, dat een grote stap richting het behoud zette. De ploeg van voorzitter Antoine Nachtergaele behaalde in de voorbije zes wedstrijden slechts één punt op achttien en raakte niet weg van de laatste plaats. “Er zat opnieuw veel meer in”, reageert coach Bjorn De Neve.

“We schiepen in de eerste helft vijf goede kansen, maar slaagden er niet in om te scoren. We incasseerden twee doelpunten op stilstaande fasen, wat geen nieuw gegeven is. Dit wordt voor veel spelers in de komende jaren een belangrijk leerpunt. Vrije trappen en hoekschoppen maken in het moderne voetbal vaak het verschil. We incasseerden rond het uur een derde treffer op een stilstaande fase, waarmee de wedstrijd was beslist. Pieter Vyncke kreeg nog een lelijke klap te verwerken, maar de rode kaart voor de thuisspeler bleef op zak. Ik heb Pieter vervangen om hem tegen zichzelf te beschermen. We hadden in het laatste halfuur niet meer de mentale kracht om te reageren. Ons niveau was op dat moment niet meer om aan te zien. We kregen tot overmaat van ramp nog twee doelpunten rond onze orenn waardoor er zware cijfers op het bord kwamen.”

“We krijgen in de resterende vier wedstrijden het bezoek van SK Lochristi en Eendracht Elene-Grotenberge A, die beiden voor een eindrondeticket strijden. Wij maken tussendoor de trip naar Klauwaerts Kemzeke dat in een felle degradatiestrijd is verwikkeld. We gaan er alles aan doen om het spel eerlijk te spelen en ons vel duur te verkopen.” (jp)

jp ■

“Met dank aan foerier Tim Arijs”
Het Nieuwsblad

Op de Lindenkouter zette Bambrugge met een klinkende zege met forfaitcijfers een nieuwe stap voorwaarts naar een verlengd verblijf in eerste provinciale. Centale verdediger Jari Bauwens speelde zich in de kijker met drie treffers.

Je was zondag als matchwinnaar met drie knappe treffers?

Jari Bauwens: “Uiteraard was ik blij met mijn hattrick. Ik besef goed dat deze gloriedag me misschien nooit meer overkomt, al staat mijn carrière pas in de beginfase. Ik vierde mijn goals wel met dank aan foerier Tim Arijs. Die zorgde voor vier assists en dwong ook nog eens een strafschop af. Ik genoot intens van mijn unieke ervaring omdat het voor Bambrugge een sleutelmatch was. Het liep trouwens niet van een leien dakje. De rode lantaarn deed ons in de eerste helft pijn. Lovendegem heeft een goed voetballende ploeg, maar is piepjong en mist wat ervaring. We nekten onze tegenstrever op stilstaande fases waar zwak werd verdedigd door de bezoekers.”

Bambrugge deed een goede zaak, maar vijf ploegen degraderen momenteel waardoor de schaapjes nog niet op het droge zijn?

“Als het in de derde amateurklasse helemaal fout gaat, kunnen zelfs zes ploegen degraderen. De tiende plaats is dus het minimale streefdoel. We trekken nu naar Ardennen voor een belangrijke wedstrijd. We hebben vier punten meer dan Ardennen dat we via een overwinning kunnen uittellen. Ook onze komende tegenstrever bekijkt die wedstrijd evenwel ongetwijfeld als bepalend en zal het onderste uit de kan halen. Een trip naar Ardennen is bovendien nooit een gezondheidswandeling.”

Ben je tevreden over jouw seizoen?

“Het werd een seizoen met hoogten en laagten.

Zondag werd het dus een wedstrijd die in de eerste categorie thuis hoort. Het behoud zo snel mogelijk afdwingen is nu het enige wat telt. Dan is iedereen meteen tevreden over ons eerste seizoen in de hoogste provinciale reeks. Voor de coach is het ongetwijfeld een opluchting dat na het uitvallen van Kevin Goossens nog andere spelers de weg naar doel vinden.”

WIM REDANT ■

“Zal ik niet veel meer meemaken”
Het Laatste Nieuws

Racing Bambrugge pakte zondagmiddag een broodnodige overwinning tegen hekkensluiter Lovendegem. Het liep in de eerste periode niet van harte, voor de ploeg van coach Levi Jacobs. De druk op de ploeg was dan ook immens.
EERSTE PROVINCIALE

“Voor de match was het al duidelijk, deze partij moesten we winnen. Alleen zo konden we uit de gevarenzone blijven”, zegt Jari Bauwens. De centrale verdediger was zonder twijfel de figuur van de speeldag. Drie keer trof hij raak. Vier keer eigenlijk, want die treffer werd afgekeurd. “Zoiets heb ik nog niet meegemaakt, en wellicht zal dat ook niet meer gebeuren. Waar het vorige week op Voorde nog fout liep, ging nu zowat elke bal binnen in de eerste helft. Lovendegem vond ik voetballend beter dan ons. We hadden veel afwezigen, ook Kevin Goossens viel op het laatste moment nog uit. Toen ik de tweede goal maakte, was de buit zo goed als binnen. Na de rust hebben we met controlevoetbal de partij uitgespeeld en de score verder doen oplopen. De rust kan nu terugkeren in de groep en de club. Omdat het zo een bizarre reeks is, hebben we eigenlijk nog nood aan één overwinning om helemaal zeker te zijn. We krijgen volgend weekend die kans op het veld van Ardennen. Zij moeten komen, want bij verlies staan ze helemaal in de degradatiestrijd. Wij kunnen zelfs nog meedoen voor de eindronde, maar niemand in de groep ligt daar wakker van. De redding is het enige wat telt.”

Doelstelling bereikt

Racing Bambrugge zal zich redden, zo veel is duidelijk. Daarmee is de hoofddoelstelling voor de nieuwkomer bereikt. “We hebben na een mindere start bewezen dat we in eerste horen. Voor mezelf was het een prima seizoen. Op een schorsing en een blessure na miste ik geen minuut

van de competitie”, gaat de laatstejaarsstudent L.O. verder. “Volgend seizoen willen we op zijn minst bevestigen en hopelijk een stapje vooruit zetten. Dit seizoen rest ons alleen nog die ene overwinning te pakken en voor het overige zoveel mogelijk te genieten van de matchen. We krijgen nog kampioen Melsele, dat zal ongetwijfeld een leuke partij worden. Misschien volg ik na dit jaar nog een postgraduaat sportmanagement. Anders zal ik als leerkracht aan de slag gaan.” (DVW)

Share Now

Related Post

Leave us a reply