Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – SK Lochristi

“Competitie met opgeheven hoofd afsluiten”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem sleept zich naar het einde van de competitie. De rode lantaarn in eerste provinciale behaalde in de voorbije zes wedstrijden slechts 1 punt op 18 en kan de degradatie niet meer ontlopen. De ploeg van de afscheid nemende coach Bjorn De Neve krijgt zondag het bezoek van het vijfde gerangschikte SK Lochristi.

“We zullen weer met goede intenties aan de aftrap komen”, zegt centrale verdediger Sam Van De Voorde die afgelopen dinsdag zijn 22ste verjaardag vierde. “Het ontbreekt ons niet aan goede wil maar bij een achterstand gaan de kopjes iets sneller omlaag. We moeten nog vier wedstrijden het beste van onszelf geven en proberen met opgeheven hoofd het einde van deze campagne af te sluiten. We krijgen met SK Lochristi een ploeg met veel voetballend vermogen op bezoek. Wij zijn tegen zo’n teams op ons best maar moeten secuurder en geconcentreerder verdedigen. We incasseerden afgelopen zondag tegen RC Bambrugge drie doelpunten op een stilstaande fase waarmee één van onze mindere punten op een pijnlijke manier werd blootgelegd.”

“Ik trek volgend seizoen naar FC Merelbeke dat hopelijk het behoud in de derde amateurklasse kan verwezenlijken. Ik ben jong en wou een stap vooruit zetten. Ik ben student diergeneeskunde aan de Gentse Universiteit en breng veel tijd door in de dierenkliniek in Merelbeke. Op die manier kan ik mijn studies met het voetbal gemakkelijk combineren. Ik was bij SK Lovendegem graag in schoonheid vertrokken. Dit wil zeggen met het behoud maar het ontbrak ons vooral aan maturiteit en trefkracht om in dit opzet te slagen.” (jp)

jp ■

“Jonge snuiters zorgen voor prikkels”
Het Nieuwsblad

SK Lochristi, vijfde nu, doet na twee overwinningen op rij opnieuw mee voor de knikkers. Zondag maakt de Begoniaploeg de verplaatsing naar rode lantaarn SK Lovendegem. De ploeg van voorzitter Valère Van Laere heeft zijn lot in eigen handen. Lovendegem won een laatste keer op 4 december en heeft nood aan een mirakel om de degradatiedans nog te ontspringen.

“Mathematisch kan het nog en dus verwacht ik wel fel weerwerk van het jonge Lovendegem. Bij ons speelden ze mooi voetbal, maar verzuimden ze de kansen te benutten. Hen onderschatten, zullen we zeker niet doen”, zegt trainer Jurgen Van Herreweghe.

In het seizoenbegin verslikte de Begoniaploeg zich vaak in staartploegen, maar inmiddels werd die negatieve spiraal omgebogen.

“We wonnen van Kruibeke en Buggenhout en toonden aan dat we ook tegen de ploegen uit de rechterkolom een vuist kunnen maken. Mijn spelersgroep straalt ongelooflijk veel enthousiasme uit en dat heeft verschillende redenen. Een overtal aan geblesseerden betekende dat we regelmatig jongeren moesten inpassen. De voorbije weken zaten er regelmatig jonge snuiters op de bank. Die kerels zorgen voor swung in de kern. Dit weekend kunnen we een niet onbelangrijke stap zetten in de richting van de eindronde.”

Het seizoen van SKLO kan als wisselvallig omschreven worden. Een reeks zonder verlies kon men nooit langer rekken dan drie wedstrijden. Wint men in Lovendegem dan wenkt vier op een rij tegen Ardennen. Een duel met kampioen Svelta Melsele en staartploeg Maldegem biedt mogelijkheden om het blazoen op te smukken en de poort naar de eindrondehemel open te duwen.” (fdg)

fdg ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply