Uit de Pers: na KSK Lovendegem – SK Lochristi

“Degradatie staat nu mathematisch vast”
Het Nieuwsblad

SK Lochristi had aan 45 minuten genoeg om een 1-3 zege bij SK Lovendegem te behalen. De rode lantaarn behaalde in de voorbije zeven wedstrijden slechts 1 punt op 21 en sleept zich naar het einde van de competitie.

“Wij gingen nochtans goed van start met een drietal kansen”, aldus woordvoerder Geert Braem. “De eerste kans voor Lochristi was meteen raak. Wij klommen één minuut later via een fraaie vrije trap van Ditmir Fikaj op gelijke hoogte, maar incasseerden nog voor de rust te gemakkelijk twee doelpunten.”

“In een overbodige tweede helft konden wij jammer genoeg mentaal geen vuist meer maken. We zijn nu mathematisch veroordeeld tot degradatie”, zo klinkt het harde verdict voor SK Lovendegem. (jp)

“We zitten op recordkoers”
Het Nieuwsblad

SK Lochristi nam de maat van rode lantaarn SK Lovendegem en voert met Melsele de derde periode aan. “Dit toont aan dat we goed bezig zijn, maar ook niets meer”, zegt trainer Jurgen Van Herreweghe.

“In Lovendegem hebben we de opdracht volbracht. Ik zag een gedreven ploeg, die met heel veel drive en enthousiasme speelde. Het feestje in de kleedkamer achteraf toonde de uitzonderlijke sfeer aan.”

Quincy Rombaut pakte nog eens uit met een vrijschop waarop hij het patent heeft, Simon Vermachelen vond dan weer eindelijk de weg naar de netten.

“Voor Simon Vermachelen is dit eindelijk loon naar werken. Hopelijk werkt het bevrijdend en kan hij in de volgende wedstrijden de lijn doortrekken. Nu snijden we een belangrijk drieluik aan. In de heenronde pakten we tegen Ardennen, Melsele en Maldegem geen enkel punt. Ardennen liet ene tien op twaalf optekenen. Echt acuut degradatiegevaar is er voor de ploeg uit de Vlaamse Ardennen niet meer bij, maar toch willen ze zo snel mogelijk mathematische zekerheid verwerven. Melsele is sowieso een moeilijk te omzeilen klip. Op de slotdag hebben we tegen Maldegem nog iets recht te zetten na de beschamende 4-2 uit de heenwedstrijd. We hebben ons lot voor de eindronde in eigen handen en mogen het nu niet meer weggeven.”

De Begoniaploeg is drie weken ongeslagen. “Sinds men in eerste provinciale speelt, slaagde men er nog nooit in om vier wedstrijden op rij zonder verlies te laten optekenen. We zitten dus op recordkoers, maar moeten het nu wel waarmaken. Dit seizoen kenden we al heel wat tegenslagen, maar nu dient er zich plots een positief selectieprobleem aan. De plaatsen worden duur, dat is altijd een positief gegeven.” (fdg)

fdg ■

Share Now

Related Post

blog-grid

Terug bij KSK

blog-grid

Verlengingen contracten 2

Leave us a reply