Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – K. Elene-Grotenberge

“Dacht er niet aan om te vertrekken”
Het Nieuwsblad

Bij SK Lovendegem is Arthur De Pauw een uitzondering. Een meerderheid van zijn ploegmakkers ondertekende voor volgend seizoen al een overeenkomst met een andere club. De 18-jarige spits wil nog minstens één seizoen bij de geel-blauwen blijven.

“Ik doorliep hier alle jeugdrangen en zie geen enkele reden om nu al van lucht te veranderen”, zegt Arthur De Pauw, die al goed was voor drie competitiedoelpunten.

“We beleefden op sportief vlak moeilijke tijden, maar ik leerde onder coach Bjorn De Neve wel veel bij. Hij is het gewend om met jonge spelers te werken, wat voor mij een voordeel is. Het is niet omdat men degradeert dat men aan een transfer moet denken. Bovendien overtrof ik mijn eigen verwachtingen. Ik had gehoopt om af en toe enkele speelminuten in de eerste ploeg mee te pikken, maar ik stond al minstens tien keer aan de aftrap. Dat toont aan dat jongeren bij SK Lovendegem een eerlijke kans krijgen.”

“Het bestuur heeft aangekondigd dat het voor volgend seizoen een strijdbare ploeg zal uitbouwen die zeker in de linkerkolom van de rangschikking kan meedraaien.”

“De zege van twee weken geleden op het veld van Klauwaerts Kemzeke heeft ons deugd gedaan. We krijgen zondag het bezoek van Elene-Grotenberge A dat nog in strijd is voor een eindrondeticket. Er zit nog genoeg motivatie in de groep om te proberen het seizoen in schoonheid af te sluiten. We staan onder onze waarde gerangschikt. We hebben het bijna alle tegenstanders heel moeilijk gemaakt, maar dit vertaalde zich niet altijd in voldoende puntengewin en het behoud in eerste provinciale.”

JP

“Geen vierde keer laten verrassen”
Het Laatste Nieuws

Elene Grotenberge trekt zondag naar de veroordeelde hekkensluiter Lovendegem. Nog steeds zonder Joey Verdonck. Het spierletsel dat hij enkele weken geleden opliep blijft aanslepen.

EERSTE PROVINCIALE

Op basis van het klassement zou EEG zondag drie punten rijker moeten worden. Als de vijftiende zege van het seizoen wordt geboekt, Lochristi bij kampioen Melsele onderuitgaat en Robur bij Stekene niet wint is blauw-wit zeker van de eindronde.

“Als je het klassement bekijkt is Lovendegem een haalbare kaart, maar ik vermoed dat ik mijn spelers niet moet waarschuwen want we verloren punten bij Kemzeke, Kruibeke en Buggenhout, die net als Lovendegem naar tweede provinciale zullen zakken”, aldus trainer Sandy Casieris. “Ik reken erop dat mijn spelers zich geen vierde keer laten verrassen. Op de voorlaatste speeldag zijn er interessante duels. Als wij winnen kunnen we profiteren en misschien zekerheid krijgen over een tweede eindrondedeelname op rij. Voor ons zou dat, na het behalen van het provinciaal jeugdlabel, een tweede prijs in acht dagen zijn.” (FHN)

Share Now

Related Post

Leave us a reply