Uit de Pers: na KSK Lovendegem – KE Elene-Grotenberge

“Nu bouwen aan een ploeg voor tweede”
Het Nieuwsblad,

SK Lovendegem ging zondag kansloos onderuit tegen Eendracht Elene-Grotenberge A, dat zich verzekerde van een eindrondeticket. “Coach Bjorn De Neve koos begrijpelijk voor jongens die op de trainingen nog gemotiveerd blijven werken,” aldus woordvoerder Geert Braem. “Het werd opnieuw het verhaal van de voorgaande maanden. Wij hadden evenveel voetballend vermogen als Elene-Grotenberge, maar waren offensief te onmachtig. De bezoekers hadden aan enkele flitsen en een discutabele strafschop genoeg om een 0-2 zege te behalen. We moeten de toekomst positief tegemoet zien en bouwen aan een enthousiaste nieuwe ploeg die in tweede mee kan.”

“Heel volwassen gespeeld”
Het Nieuwsblad,

Opdracht volbracht. Meer deed Eendracht Elene-Grotenberge eigenlijk niet op rode lantaarn Lovendegem. En toch is de ploeg van trainer Sandy Casieris nog niet voor de volle honderd procent zeker van een plaats in de eindronde (als Robur nog de periode zou winnen). Op Pasen is daarom veiligheidshalve een punt nodig tegen Ardennen.

Bij E. Elene-Grotenberge speelde centrale verdediger Gaëton Vanpoucke een sterke wedstrijd. De 22-jarige Oordegemse student communicatie blijft er zoals steeds heel rustig bij.

“Ik denk dat wij de wedstrijd volwassen hebben aangepakt. Wij hebben op het juiste moment de kansen afgemaakt en zelf hebben wij weinig tot geen kansen weggegeven. Het was misschien wel een saaie eerste helft met weinig kansen langs beide kanten. Wij kwamen op een lichte penalty op voorsprong en bij onze volgende kans was het weer prijs via Yani Van Der Eecken. Nadien zaten wij in een zetel en de tweede helft hebben wij het rustig uitgespeeld. Ik moet wel zeggen dat het vandaag nauwelijks te merken was dat wij tegen de laatste speelden. Lovendegem deed het heel goed.”

“Ik heb daar totaal geen rekening mee gehouden. Wij kijken immers alleen naar onszelf. Het doel was zes op zes. Dan zijn wij zeker dat het niet kan mislopen. Op Lovendegem is deel één gelukt, nu moeten wij het thuis afmaken tegen Ardennen.”

“Ook dit heb ik nu pas vernomen. Ik herhaal: wij proberen elke wedstrijd te winnen en niet te veel te rekenen. Het is niet omdat wij maar een punt nodig hebben, dat wij niet voluit zouden gaan tegen Ardennen.”

“Ik tekende al in januari. Eigenlijk is zowel eerste

provinciale als derde amateurklasse een uitdaging. Sportief gezien hopen wij op nationaal voetbal, waarvan we niet weten of we het niveau aankunnen. Lukt het niet, dan moeten wij voor de top drie of de titel in 1ste provinciale gaan.”

Geert Baele ■

“Ik wil zondag tegen Ardennen periodetitel pakken”
Het Laatste Nieuws

Honderd procent zekerheid over een eindrondeticket heeft Elene Grotenberge nog niet. Het won met 0-2 bij rode lantaarn Lovendegem. Om zeker te zijn van deelname aan de nacompetitie, moest kampioen Melsele van Lochristi winnen, maar dat is niet gebeurd.

EERSTE PROVINCIALE

“Wij voeren de derde periode aan, maar mathematisch kan Robur, een ploeg die niet in de top vijf eindigt, nog de derde periode winnen”, beseft EEG-trainer Sandy Casieris. “Die kans is klein, maar we gaan het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Ik wil zondag thuis tegen Ardennen de periodetitel pakken. Dat zou ons met veel vertrouwen naar de eindronde loodsen. In Lovendegem klaarden we de klus voor de rust met twee doelpunten. Na de pauze controleerden we de match. We troffen nog twee keer het doelkader en we liepen geen schorsingen op.” De eindronde in eerste provinciale ziet er anders uit dan de voorbije jaren. De twee winnaars van de eerste speeldag (heen en terug) gaan naar een interprovinciale eindronde met zes, zeven of acht andere Vlaamse clubs. (FHN)

Share Now

Related Post

blog-grid

Terug bij KSK

blog-grid

Verlengingen contracten 2

Leave us a reply