Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – KVV Zelzate (Croky Cup)

“Meteen prettig weerzien”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem speelt zondag om 16 uur in de eerste ronde van de Beker van België op eigen terrein tegen KVV Zelzate, dat vorig seizoen op de tweede plaats in eerste provinciale eindigde. SK Lovendegem degradeerde als rode lantaarn naar tweede provinciale.
“We moeten met veel nieuwe spelers aan een nieuwe ploeg bouwen”, zegt coach Nathan D’Haemers, de opvolger van Bjorn De Neve, de die vorig seizoen bij SK Lovendegem aan het werk was. “KVV Zelzate komt als favoriet aan de aftrap. Ik wil bij mijn team vooral een goede mentaliteit en veel inzet zien. We startten de trainingen op 24 juli, waardoor ik geen mirakels mag en kan verwachten.”

“Arthur De Pauw en Joey Van Holderbeke zijn geblesseerd. De van Avrasya Gent overgekomen Gunay Debreste is nog niet speelgerechtigd. Nathan Bonte, Adil Cetinkaya en Karel Vanderleen (die allen mee van Evergem Center zijn overgekomen, samen met de trainer, red.) zijn er omwille van vakantie niet bij. Het is nu aan andere jongens om te proberen hun kans te grijpen. Die mogelijkheid krijgen ze dit weekend.”

“Zij moeten bewijzen dat zij in de ploeg thuishoren. Deze wedstrijd moet me als coach iets wijzer maken over de kwaliteit van mijn groep”, besluit D’Haemers, die in het voetbal al heel wat watertjes doorzwommen heeft, en meteen een heel bijzondere confrontatie voor de kiezen krijgt.

“Iets speciaals”“

Een wedstrijd spelen op het veld waar je het vorig seizoen nog trainer was, het heeft altijd iets speciaals”, weet de bezoekende trainer Bjorn De Neve. “Dat zal zondagmiddag niet anders zijn. Het zal ongetwijfeld een prettig weerzien worden met tal van mensen. Ook voor Stijn Cools-Ceupens, die samen met mij de stap naar KVV zette. Maar dit zijn randverschijnselen. Op het veld mag dat niet meespelen. Het is zeker de bedoeling een stap verder te geraken in de bekercompetitie. Gemakkelijk zal het niet zijn. We zijn amper begonnen aan de voorbereiding en moeten heel wat nieuwe spelers inpassen. De beker is een deel van de voorbereiding. Hoe verder je daarin geraakt, hoe beter de tegenstander wordt. Dat moet ons dan ten goede komen richting competitie. Wij hebben net een stage in het Nederlandse Breda achter de rug. Hopelijk is iedereen fris.” (jp, vhe)

Johan Polet & jp vhe ■
KVV Zelzate maakt doel van eerste bekerronde
Het Laatste Nieuws,

KVV Zelzate trekt voor zijn eerste bekeropdracht naar SK Lovendegem. En laat dit nu net de club zijn van Björn De Neve, de nieuwe trainer bij Zelzate. Hij wil graag verder bekeren. “Voor mij is dit natuurlijk een bijzondere wedstrijd en ik wil die graag winnend afsluiten. Wij maken van die eerste bekerronde een doel. Vorig jaar werd Zelzate met 4-0 afgepoeierd door Kemzeke en dit scenario willen ze hier niet meer herhaald zien. We zijn het ook aan onze status verplicht om mijn ex-ploeg opzij te zetten. Deze bekerwedstrijd is de afsluiten van ons stageweekend in Breda, maar dit mag geen excuus zijn om minder scherp voor de dag te komen. Ook in de competitie leggen we de lat hoog. Kwaliteit is er hier voldoende en we moeten dan ook de ambitie hebben om naar een plaats in de top drie te mikken. Ja, we willen meedoen voor de prijzen.” (DLK)

 

Share Now

Related Post

Leave us a reply