Uit de Pers: na KSK Lovendegem – KVV Zelzate (Croky Cup)

“Groep beseft dat er nog veel werk is”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem kon in de eerste ronde van de bekr niet stunten. De geel-blauwen verloren op eigen veld met 0-4 van VV Zelzate, een topper in eerste provinciale.

“We gaven in de eerste helft weinig kansen weg, maar incasseerden kort voor de rust een ongelukkig tweede doelpunt,” aldus coach Nathan D’Haemers. “Kort na de herneming kregen we opnieuw een te vermijden doelpunt tegen, waarna we fysiek onderuit gingen. Ik was tevreden over de reactie van de spelers na de wedstrijd. De volledige groep besefte dat we nog vijf weken hard zullen moeten werken om klaar te zijn voor de competitiestart.” (jp)

jp ■

Benjamin Twum (Lovendegem): “Bij derde tegengoal ga ik in de fout”

Het Laatste Nieuws

SK Lovendegem onderging tegen KVV Zelzate de wet van de sterkste. Door een goede organisatie en veel werkkracht hield het een halfuur de nul op het scorebord. Het surplus aan kwaliteit werd nadien omgezet in vier doelpunten. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar Benjamin Twum pakte uit met enkele fraaie reddingen. Twum houdt evenwel beide voetjes op de grond.

BEKER VAN BELGIË

“Bij het derde tegendoelpunt ga ik in de fout en dat zit me natuurlijk niet lekker. Voor het overige heb ik mijn job wel gedaan, dacht ik. Vooraf wisten we dat het voorzal zaak was om de schade te beperken. Zelzate is een topper in eerste provinciale. Wij gaan met bescheiden ambities van start in tweede provinciale. Bovendien zijn zes of zeven potentiële basisspelers niet inzetbaar. We hadden ook nog maar twee trainingen in de benen en vooral op het einde van de wedstrijd voelde je dat wel. Arne De Puydt en Serge Rijssegem vormden een sterk centraal duo, maar in de tweede helft moesten we wel heel veel ruimte weggeven. Ik heb met enkele mooie reddingen de schade mee helpen beperken. Toch zit ik nog een heel eind van mijn beste niveau. Er moet zeker nog twee of drie kilo vakantievet af en ook als keeper heb je wel wat ritme nodig.”

Lovendegem is dus duidelijk een ploeg in opbouw. Trainer Nathan D’Haemers tilde dan ook niet al te zwaar aan de ruime nederlaag. “We wisten vooraf dat dit een moeilijke wedstrijd voor ons zou worden. Het deed me plezier dat we toch een halfuur goed in de organisatie bleven. Nadien werd het moeilijker te belopen en uiteindelijk kwam er een logisch verdict op het scorebord. We gaan nu bouwen

aan een ploeg richting de competitie. Hier moet niets en mag alles.”

In het plannetje van D’Haemers hoort ook Benjamin Twum thuis. Hij moet de verdediging de nodige stabiliteit geven. “Het is zo dat ik eigenlijk al tot een akkoord kwam met VK Adegem, maar toen strikten zij plots Jeffrey De Vlieger en was het duidelijk dat ik nummer twee in de hiërarchie zou worden. Nathan D’Haemers praatte stevig op me in en haalde me naar Lovendem. Nu ik hier ben, voel ik ook dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben.” (DLK)

“Positief weekend”
Het Nieuwsblad

De Kanaalploeg plaatste zich voor de tweede ronde van de beker na een 0-4 overwinning bij de KSK De Jeugd Lovendegem. “Wij kunnen terugblikken op een zeer positief weekend. Wij mogen terugblikken op een deugddoende stage in het Nederlandse Breda, waarin hard werd gewerkt aan de teamspirit, hetgeen zich duidelijk weerspiegelde op zondagmiddag tegen Lovendegem. Wij domineerden bijna heel de partij en schiepen heel wat kansen, waarvan wij er uiteindelijk vier konden benutten, de thuisdoelman speelde evenwel een prima partij. Ik zag in elk geval een gretige ploeg waarin iedereen voor elkaar werkte. Als beloning wacht nu Melsele, een waardemeter.” (vhe)

vhe ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply