Uit de Pers: na KSK Lovendegem – FC Poesele

“Dat was bittere noodzaak”
Het Nieuwsblad

SK Lovendegem kende een dramatisch zwakke voorbereiding waardoor er een acute nood was aan versterking. De terugkeer van de beide Ghanese middenvelders Richard Antwi Manu en Emmanuel Annor moet de ploeg van coach Nathan D’Haemers fors vooruit helpen.

“Er vertrok meer dan een dozijn spelers waardoor we aan een volledig nieuwe ploeg moesten bouwen”, zegt voorzitter Antoine Nachtergaele. “We verloren in de Hofman Cup onder meer met 5-0 van Jong Zulte en 0-4 van Eendracht Machelen. We moesten te veel jongeren inpassen die samen de ploeg niet konden dragen. Het was een geschenk uit de hemel dat Annor en Antwi Manu nog geen nieuwe ploeg hadden gevonden. We bereikten twee weken voor de competitiestart heel snel een overeenkomst met hen. Het is begrijpelijk dat zij een achterstand qua competitieritme hebben maar zij beschikken over veel voetbalintelligentie. Zij waren vorig seizoen in eerste provinciale al onze sterkhouders.”

Waarom zaten zij nog zonder club?

“Die beide jongens spreken nauwelijks een woordje Engels en bezitten geen rijbewijs. Zij wonen in Aalst en komen met de trein naar Gent waarna wij hen met vrijwilligers naar de trainingen en wedstrijden brengen. Wij proberen hen te helpen bij alle paperassen en in te vullen documenten. Hopelijk krijgen zij een verblijfsvergunning en mogen zij in ons land blijven. Voor hen is SK Lovendegem een doorgangsclub. Zij kunnen het niveau van tweede of derde amateurklasse aan. Zij zullen ooit die stap zetten als zij beter in België zijn geïntegreerd.”

Waar kan SK Lovendegem eindigen?

“We hebben nu drie punten op zes maar blazen niet te hoog van de toren. Wij

zijn aan een overgangsjaar bezig waarin onze beloftevolle jongeren ervaring moeten opdoen. Wij spelen momenteel onze thuismatchen op het tweede terrein. Ons eerste veld wordt met kunstgras aangelegd en ingehuldigd op zondag 5 november tegen FC Sleidinge. Voor ons technisch geschoolde jonge spelers moet dit een voordeel worden. We zijn ook na het vertrek van mijn voorganger Michel Timmerman nog springlevend.”

Johan Polet ■

“Winstcijfers spreken duidelijke taal”
Het Nieuwsblad

 

FC Poesele A heeft haar competitiestart niet gemist. De verrassende promovendus haalde zwaar uit op het veld van SK Lovendegem (0-4 winst) en staat met 4 op 6 op een gedeelde tweede plaats. Aanstaande zaterdag wacht op eigen veld de geladen derby tegen LS Merendree. Aftrap om 19 uur.

“Onze winstcijfers spreken voor zich”, aldus coach Peter Van Quaethem. “We pakten halfweg in de eerste helft met vier dolle minuten uit waarin we driemaal scoorden. We lukten kort na de herneming een vierde en beslissende treffer waardoor de partij al vroeg was beslist. Het gevolg van een collectief sterke prestatie tegen een ploeg die vorig seizoen nog in eerste provinciale zat.”

“We beschikken voorin met Jules Pauwels en Robin Dossche over twee sterke individualisten die met enkele acties het verschil kunnen maken. Zij bewezen in de voorbije weken dat zij zeker op dit niveau thuishoren. Zij hebben maar een halve kans nodig om de weg naar doel te vinden. In de defensie is nieuwkomer Gentiel Goeminne een uitstekende aanwinst. Hij is verbaal sterk en staat mee in voor de organisatie van de ploeg. Wij hadden nood aan een leidersfiguur in onze defensie die vorig seizoen wel ontbrak. We hebben niet veel maar wel gerichte transfers gedaan.”

“We hoeven niet te gaan zweven. We zullen dit seizoen nog veel moeilijke momenten beleven waarin we zonder punten achterblijven. We zitten in een zeer evenwichtige reeks waarin ieder punt belangrijk wordt. Het verzekeren van het behoud staat bij ons voorop.” (jp)

jp ■

 

Share Now

Related Post

blog-grid

Terug bij KSK

blog-grid

Verlengingen contracten 2

Leave us a reply