Uit de Pers: na Sporting Zeveren – KSK Lovendegem (2)

“We moeten veel secuurder verdedigen”
Het Nieuwsblad

 

Het meest sensationele resultaat van het voorbije weekend in tweede provinciale was ongetwijfeld de 4-6 zege van SK Lovendegem bij Zeveren Sportief dat nog geen puntenverlies had opgelopen.

“Het werd een open wedstrijd waarin beide teams voluit voor het offensief kozen”, aldus coach Nathan D’Haemers. “Het was een partij met heel wat kansen aan beide zijden. Een 10-10 eindstand was niet onmogelijk geweest. Wij gaven in de eerste helft een 1-2 en 2-3 voorsprong uit handen en keken aan de rust tegen een 4-3 achterstand aan. Ik legde er tijdens de rust de nadruk op dat we veel secuurder en geconcentreerder moesten verdedigen. Enkele tegendoelpunten waren absoluut te vermijden waaronder het eerste doelpunt van Zeveren na dertig seconden. Mijn spelers hadden die boodschap goed begrepen. We kregen na de herneming geen doelpunt meer tegen hoewel Zeveren wel nog enkele goede kansen schiep. We zetten onze 4-3 achterstand in een 4-6 overwinning om en behaalden een deugddoende zege.”

“Ik was tevreden met deze tweede driepunter in drie wedstrijden maar ben niet blind voor onze tekortkomingen. We incasseerden in de voorbije twee partijen tegen FC Poesele A en Zeveren Sportief tweemaal vier doelpunten. We moeten hieruit onze lessen trekken want we kunnen niet iedere week zesmaal scoren. Emmanuel Annor en Richard Antwi Manu maken iedere week vooruitgang. Eerstgenoemde was vooral in de tweede helft fysiek sterk. Antwi Manu scoorde tweemaal. Beide jongens hebben nog maar vier weken trainingsarbeid in de benen en zitten nog niet aan het plafond van hun mogelijkheden.” (jp)

jp ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply