Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – KSK Maldegem

Doelman Benjamin Twum met SK Lovendegem tegen zijn ‘moederclub’ KSK Maldegem
Het Laatste Nieuws

Tweedeprovincialer SK Lovendegem is zaterdagavond gastheer voor KSK Maldegem. Voor doelman Benjamin Twum is dit natuurlijk een heel bijzondere wedstrijd.

“Ja, ik kijk natuurlijk heel erg uit naar de wedstrijd tegen Maldegem. Ik speelde er tien jaar bij de jeugd en na een passage van drie jaar bij SK Deinze behoorde ik ook nog drie jaar tot de A-kern van Maldegem. Jongens als Jan Van Laere, Bryan Missiaen, Fabrice Roels en Gilian Demerode ken ik vrij goed en eigenlijk ken ik quasi elke speler van Maldegem. Wij snakken toch wel naar een driepunter na twee nederlagen op rij. Zowel tegen Waarschoot als in Kleit voetbalden we heel goed. We creëerden telkens vlot kansen, maar bleven bij de afwerking in gebreke. De komst van Antwi Manu en Annor zorgt toch voor een meerwaarde. Annor werd door de supporters trouwens verkozen tot speler van de maand.”

“Ik ben benieuwd hoe Maldegem voor de dag zal komen. Misschien moeten ze de nederlaag van vorige week nog verteren, maar met een nieuwe trainer aan het roer mag ik wellicht een supergemotiveerd SK verwachten.” (DLK)

“Met goed gevoel naar eerste opdracht”
Het Laatste Nieuws

Geert Troch uit, Philibert De Vlaeminck in. Zo wijzigde het plaatje de afgelopen week in het Maldegemse Maurice De Waelestadion. De Vlaeminck moet de ploeg nieuw leven inblazen na een ontgoochelende competitiestart. De nieuwe T1 keerde deze week met een goed gevoel terug naar de Eeklose Koning Albertstraat.

“Bij de start bij een nieuwe club staan je zintuigen toch op scherp. Ik zag in ieder geval een groep die er met voldoende pit invloog. Nieuwe bezems vegen schoon, ik weet het. Maar toch heb ik er een goed gevoel bij. Deze spelergroep weet intussen dat je ook als ex-eersteprovincialer moet knokken voor de punten in deze reeks. Ja, welkom in tweede provinciale.”

“Dit belet mij natuurlijk niet om toch met wat ambitie van start te gaan. Top vijf was hier de doelstelling en dat kan nog steeds. Maar het wordt zaak om snel een goed resultaat neer te zetten. Een nieuwe nederlaag kan het vertrouwen verder doen afbrokkelen, winst kan vleugels geven. In Lovendegem wacht ons best wel een moeilijke opdracht. Ik moet me nog wat in de tegenstander verdiepen, maar hoorde al dat ze goed voetbal brengen.”

Als ex-trainer van ploegen als FC Eeklo, LS Merendree, FAC Waarschoot en VK Adegem was het niet eens zo’n verrassing dat Maldegem voor de Eeklonaar koos. Ondanks de magere puntenoogst van de voorbije weken gelooft De Vlaeminck in de groeikansen van de club.

“In januari haakte ik af bij VK Adegem, maar het provinciale voetbal volg ik natuurlijk op de voet. Ik werd gecontacteerd door Luc Calsijn

en ik was wel gecharmeerd door deze club. Ik heb ook wel een beetje een déjà vu. FC Eeklo was in het verleden een geviseerde club om zijn verleden. Tegen Maldegem zal iedere tegenstander zich dit jaar wel dubbel plooien. Aan ons om daar op de juiste manier mee om te gaan. Driekwart van de spelersgroep ken ik uit het verleden. Er zit zeker muziek in, al blijkt dit niet uit de klassering.”

DOMINIQUE LAMPO ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply