Uit de Pers: voor FC Meetjesland – KSK Lovendegem (2)

“Onze aanhang verwennen”
Het Nieuwsblad

FC Meetjesland staat in de rangschikking met 12 punten op 18 op de derde plaats maar de Eeklonaars verloren in deze campagne nog geen enkele wedstrijd. Zij krijgen vanavond het bezoek van het gedegradeerde SK Lovendegem dat drie punten minder telt.

“We wonnen slechts één keer op eigen veld”, zegt coach Marc Minnaert. “We versloegen twee weken geleden FC Assenede met 3-2. We doen er goed aan om onze trouwe thuisaanhang met een tweede driepunter te verwennen. Gemakkelijk zal dit niet worden. Ik zag SK Lovendegem al aan het werk en was onder de indruk van het duo Emmanuel Annor en vooral Richard Antwi Manu.”

“We zullen een hoger niveau moeten halen dan vorige zondag in de uitwedstrijd bij VV Zomergem. We speelden er 1-1 gelijk maar ontsnapten bij een 1-0 achterstand aan een uitsluiting. We creëerden in het laatste halfuur nog voldoende kansen om te winnen maar moeten vooral onze lessen trekken uit ons matig eerste uur. Positief is dat de nieuwkomers Derrit Longueville, Tom De Neve en Miroslav Peric stilaan weer inzetbaar zijn waardoor ik meer mogelijkheden heb”, besluit Minnaert.

SK Lovendegem maakt vooruitgang

“Wij maken iedere week vooruitgang en hebben met 9 op 18 onze start niet gemist”, aldus coach Nathan D’Haemers (SK Lovendegem).

“We hebben met duels tegen onder meer Zeveren Sportief, FC Kleit, FAC Waarschoot en SK Maldegem al een moeilijk programma achter de rug. Ik was vorige zondag tegen SK Maldegem tevreden over onze eerste helft die helaas slechts met een krappe 1-0 voorsprong werd beloond. We speelden na de rust het spelletje van de bezoekers mee. Zij pakten met powerplay uit wat niet onze stijl van voetballen is. Wij moeten het vooral van ons voetballend vermogen hebben waarmee we ook FC Meetjesland zullen bekampen.”

“Wij trekken gedreven maar zonder veel druk naar FC Meetjesland. We bewezen met uitoverwinningen bij Eendracht Belzele en Zeveren Sportief dat wij ook buitenhuis een goed resultaat kunnen neerzetten. Omo Monday is geschorst na een derde gele kaart tegen SK Maldegem”, besluit D’Haemers.

Johan Polet ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply