Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – LS Merendree

Nathan D’Haemers (SK Lovendegem): “Ik mis wat karakter”
Het Laatste Nieuws

Provinciale 2A

SK Lovendegem krijgt van vriend en vijand lof voor zijn verzorgd voetbal, maar na de 0 op 6 van de voorbije weken zit T1 Nathan D’Haemers toch met wat vragen. Daar hoopt hij in het duel tegen Merendree toch een antwoord op te krijgen.

“De voorbije weken loopt het wel wat stroever. Tegen Assenede was het niet top, maar die wedstrijd wonnen we nog met 3-1. In Zomergem was het archislecht en de 1-6 illustreert dat ook. Vorige week zag ik mijn ploeg overtuigend beginnen en de vlotte balcirculatie van mijn ploeg liet veel goeds verwachten. Maar het leek wel of het tegendoelpunt van Sleidinge mijn ploeg de adem afsneed. Er is dus wel wat werk aan de winkel. Ik miste de voorbije weken wat karakter in de ploeg en ik hoop dat de wedstrijd tegen Merendree op dat vlak een kantelmoment mag zijn. Merendree is een ploeg die wat beneden zijn waarde staat en we staan zeker voor een moeilijke opdracht.” (DLK)

 

“Iedereen moet 90 minuten werken”
Het Nieuwsblad

 

Bij SK Lovendegem is wisselvalligheid voorlopig troef. De blauwhemden incasseerden in de voorbije twee weken evenveel nederlagen na drie overwinningen op rij. SK Lovendegem staat op de zesde plaats en krijgt zondag het bezoek van LS Merendree dat drie punten minder telt.

“We verloren vorige zondag met 1-3 van FC Sleidinge hoewel we zeer goed van start gingen”, aldus coach Nathan D’Haemers (SK Lovendegem). “We hadden nadien een terugval omdat niet iedereen gedurende 90 minuten de mouwen opstroopte. Wij kunnen het ons niet veroorloven dat er twee of drie jongens slechts 80 procent van hun rendement halen. Iedereen moet hard werken in functie van de ploeg. Ik verwacht ook dat er meer jongens een actie durven maken in plaats van zich te veel te richten op Richard Antwi Manu en Emmanuel Annor. We moeten voor onze beide Ghanezen meer ruimte creëren”, besluit D’Haemers.

LS Merendree mist efficiëntie

“We staan met een dertiende plaats onder onze intrinsieke waarde”, meent Merendree-coach Peter Moreels.

“We speelden in tien wedstrijden liefst zesmaal gelijk waarmee we niet veel vooruit zijn geraakt. We hadden minstens twee of drie van die wedstrijden kunnen en moeten winnen waardoor we nu in de buurt van de top vijf zouden staan. We missen vooral efficiëntie in de zone van de waarheid. We hebben te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Bovendien verloren we veel aan kwaliteit door enkele vertrokken sterkhouders. In voetbal draait het vooral om scoren maar voorlopig hebben we geen Jules Pauwels zoals vorig seizoen in onze rangen.” (jp)

jp ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply