Uit de Pers: voor Exc. Mariakerke – KSK Lovendegem

“We hebben veel zaken verleerd”
Het Nieuwsblad

“Ik zag in de voorbije weken weinig positieve zaken terug die we in de eerste twee maanden hadden opgepikt”, aldus coach Nathan D’Haemers. “Ik miste niet alleen goed voetbal maar ook concentratie en gedrevenheid. Men moet met plezier voetballen. Het leek alsof een wedstrijd voor sommige jongens een verplichte klus was. Ik vrees dat we voetbaltechnisch weer vanaf nul moeten beginnen. We verloren van leider VK Adegem wat qua resultaat geen ramp was. Het was wel hemeltergend op welke manier wij bijna alle doelpunten in cadeauverpakking weggaven. Wij maken altijd duidelijke afspraken. Iedereen weet goed wat hij moet doen maar die taken worden vaak vergeten.” (jp)

jp ■

 

“Klaar na de winterstop”
Het Nieuwsblad

Mariakerke, vijfde in de stand, ontvangt SK Lovendegem dat met 1 op 15 uit de voorbije vijf wedstrijden, weggezakt is naar de twaalfde plaats.

“We spelen in een enorm onvoorspelbare reeks, iedereen laat veel punten liggen”, aldus Skander Bohyn. “In de tweede periode heeft niemand nog het maximum en is Maldegem de koploper met drie op negen. Wij spelen op kunstgras en dan is het wel even wennen als je in Zomergem moet spelen waar het terrein echt in een erbarmelijke staat verkeerde. Ik speelde bij Racing ook steeds op kunstgras, dus ik voel me op die ondergrond echt in mijn sas.”

“Ik kom terug na vijf maanden revalidatie, na verschillende spierscheuren”, vertelt de 19-jarige aanvaller. “Ik denk dat ik nu aan 70% zit. Die twee lange invalbeurten zijn ideaal om mijn conditie op te bouwen en wedstrijdritme op te doen. Vermoedelijk ben ik na de winterstop echt klaar voor het grote werk. Ik ben een snelle aanvaller, ik hou van ballen in de diepte en kansen afmaken. Maar noem me nu niet de grote goalgetter.”

Lovendegem moet weer aan de fundamenten bouwenSK Lovendegem is met één punt op vijftien uit de voorbije vijf wedstrijden weggezakt naar de twaalfde plaats. Geen prettige vaststelling met de moeilijke uitwedstrijd bij het ambitieuze Excelsior Mariakerke in het vooruitzicht. “Ik zag in de voorbije weken nog weinig positieve zaken terug die we in de eerste twee maanden hadden opgepikt”, zegt coach Nathan D’Haemers (SK Lovendegem). “Ik miste niet alleen goed voetbal maar ook concentratie en gedrevenheid. Men moet met plezier voetballen. Het leek alsof een wedstrijd voor sommige jongens een verplichte klus was. Ik vrees dat we voetbaltechnisch vanaf nul moeten herbeginnen en weer aan fundamenten moeten beginnen bouwen. We verloren vorig weekend van leider VK Adegem wat qua resultaat geen ramp was. Het was wel hemeltergend om te zien hoe wij

bijna alle doelpunten in cadeauverpakking weggaven. We maken altijd duidelijke afspraken. Iedereen weet zeer goed wat hij moet doen maar op het veld worden die taken te vaak vergeten. We moeten hieruit onze lessen trekken. In het andere geval dreigen we tegen Mariakerke weinig te zullen rapen”, besluit D’Haemers. (rm/jp)

Stefan Smet & rm & jp ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply