Uit de Pers: na Exc. Mariakerke – KSK Lovendegem

“Alweer heel veel pech”
Het Nieuwsblad

Andermaal moest Mariakerke terugvechten na een dubbele achterstand. Met een nieuwe puntendeling koopt het team van Jelle Cherlet niets. “Dit is zuur. We waren het betere team en moeten beter afwerken.”

Voor de vijfde keer dit seizoen kwam Mariakerke niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor eigen publiek stond het nog voor de pauze zowaar 0-2 in het krijt tegen Lovendegem. Maar dankzij een omgezette strafschop van Jelle Cherlet enkele minuten voor de rust en een late gelijkmaker van Dante Cooreman kon het team van coach Van Ruymbeke een nieuwe thuisnederlaag voorkomen.

“Dergelijk wedstrijdverloop overkomt ons wel vaker. Daar schiet je niks mee op”, zuchtte Jelle Cherlet. “Blijkbaar kwam Lovendegem op voorsprong dankzij een doelpunt uit duidelijk buitenspel en bij hun tweede doelpunt wijkt de bal af. Dan ben je nog maar eens op achtervolgen aangewezen.”

Desondanks toonde Mariakerke zich terug heel veerkrachtig. “We gaven nooit op, gelukkig konden we nog een punt uit de brand slepen. Zo scoorden we weer in de slotfase. Dat is zeker een verdienste van het hele team. Er moet niemand met de vinger gewezen worden. Je kunt niemand iets verwijten bij die tegendoelpunten. Tja, voetbal is soms keihard. Het is ontzettend lastig om te aanvaarden dat je twee doelpunten slikt, terwijl je eigenlijk geen enkele doelkans weggeeft. Bovendien hadden we ook nog eens pech bij de afwerking, zo troffen we ook nog eens het doelhout.”

Dame Fortuna was Mariakerke dit seizoen nog niet bepaald gunstig gezind, maar Cherlet gooit de handdoek niet in de ring. “Die pech is zo stilaan de rode draad in ons seizoen, maar we moeten gewoon verder blijven werken. Eigenlijk moeten we tegen Lovendegem altijd winnen. We waren duidelijk het betere team. Het is gewoon zaak om onze kansen af te werken. Als je

vijf open doelkansen krijgt, moet je er minstens drie of vier scoren. Het is zeker vervelend dat we die tegengoals incasseren, maar eigenlijk mag het ons niet verhinderen om te winnen.”

Stefan Smet ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply