Uit de Pers: voor VK Adegem – KSK Lovendegem

“We moeten de rust bewaren”
Het Nieuwsblad
VK Adegem kan morgen geschiedenis schrijven. De roodhemden verzekeren zich van de titel in tweede provinciale A als er op eigen terrein van SK Lovendegem wordt gewonnen. In het andere geval is het zondag wachten op de resultaten van de achtervolgers.

“De wedstrijd was gepland op zondag maar op vraag van de spelers werd die vooruitgeschoven naar zaterdag”, aldus coach Johnny Bleyaert. “Iedereen gelooft er sterk in dat we titel zullen behalen maar voetbal blijft onvoorspelbaar. SK Lovendegem heeft veel voetballend vermogen en zal haar vel duur verkopen. Wij moeten vooral onze fout van drie weken geleden tegen

VV Zomergem vermijden. We verloren van de Mickey’s omdat we vooral tegen onszelf speelden. Hoe dichter men bij de titel komt, hoe groter de stress wordt. We moeten vooral de rust bewaren en ons vertrouwd spelletje spelen. We verwachten onder een zalig lenteweertje een grote belangstelling. Het zou de eerste maal in de clubgeschiedenis zijn dat VK Adegem naar het eerste provinciale promoveert. Een mijlpaal voor onze club die we niet mogen uitstellen”, besluit Bleyaert.

SK Lovendegem wil stunten

“Een wedstrijd op het veld van de ploeg die kampioen kan spelen, is een speciale gebeurtenis”, weet coach Nathan D’Haemers (SK Lovendegem).

“Veel jongeren zullen voor de grootste publieke belangstelling uit hun nog jonge carrière spelen. Wij hebben niets meer te winnen of te verliezen maar voor dit duel hoef

ik niemand te motiveren. In het andere geval bergt men beter zijn schoenen op. SK Lovendegem staat synoniem voor spektakel. Wij staan op kop in de rangschikking als men de gescoorde en geïncasseerde doelpunten samentelt. De heenmatch eindigde op een 3-5 zege voor VK Adegem. Het mag voor mij eenzelfde score in ons voordeel worden.”

“Het zal er voor ons op aankomen om het eerste kwartier goed door te komen. VK Adegem zal furieus starten. Als onze opponent niet vroeg scoort, kan er nadien misschien twijfel in die ploeg sluipen. Wij zijn vaak een ploeg van alles-of-niets. Hopelijk is het morgen alles.”

Johan Polet ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply