Uit de Pers: voor FC Latem – KSK Lovendegem

“Ik wil beter voetbal zien”
Het Nieuwsblad

FC Latem overtreft haar stoutste verwachtingen. De promovendus voert met 10 op 12 de rangschikking aan en krijgt zaterdag bezoek van SK Lovendegem dat 4 punten minder telt. Ondanks die fraaie start is Christophe Van Heyste niet tevreden.

“Ik zag nog veel te weinig het voetbal dat ik van mijn ploeg mag verwachten”, oppert de coach van FC Latem.

“We wonnen op de eerste speeldag met 6-0 van LS Merendree wat bepaalde spelers misschien een beetje heeft verblind. We wonnen nipt van Ertvelde United en FC Sint-Laureins wat ook twee promovendi zijn. We zullen het geluk niet altijd

aan onze zijde hebben. Ik zal tegen SK Lovendegem enkele wijzigingen in de ploeg doorvoeren. We hebben een ruime kern waardoor iedereen de kans moet krijgen om zich te bewijzen.”

“We mogen niet te veel op de flitsen van Lorenzo Berwouts rekenen. Hij geeft onze ploeg een meerwaarde maar onze tegenstanders kennen ook zijn kwaliteiten. Het is aan andere jongens om van de hen geboden ruimte gebruik te maken om kansen te creëren en doelpunten te maken. Ik hoop vanavond eindelijk eens het beste FC Latem aan het werk te zien”, besluit Christophe Van Heyste..

SK Lovendegem met vertrouwen

SK Lovendegem staat met 6 op 12 op de zevende plaats en gelooft tegen FC Latem in een goed resultaat.

“We misten in de eerste wedstrijd tegen Waarschoot al na drie minuten

een strafschop wat zijn gevolgen voor het verdere matchverloop had”, aldus coach Nathan D’Haemers (SK Lovendegem). “Ik had geen reden tot mopperen over onze voorbije drie wedstrijden. We gaven tegen Zeveren Sportief met elf tegen negen een 0-1 voorsprong uit handen maar ik was wel tevreden over onze eerste 80 minuten tegen de huidige coleider. We hebben het vertrek van Richard Antwi Manuel en Ammenuel Annor goed opgevangen. We zijn nu niet afhankelijk van één goalgetter maar hebben meerdere spelers die de weg naar doel vinden.”

“Ik zag de Leieploeg al enkele keren aan het werk. Het is een fysiek en tactisch sterk team met veel voetballend vermogen. Het kan een attractief duel worden.”

Johan Polet ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply