Uit de Pers: voor FC Kleit – KSK Lovendegem

“Beter doen kan bijna niet”
Het Nieuwsblad*,

Wie houdt FC Latem in tweede provinciale A van de titel? Naaste achtervolger FC Kleit telt al zeven punten minder dan de Leieploeg en krijgt zondag het bezoek van SK Lovendegem dat op de vijfde plaats staat. Danny Wille wikt de kansen van zijn team.

“We sloten het voorbije jaar met gemengde gevoelens af”, zegt Danny Wille, de coach van FC Kleit. “We behaalden in de laatste vier wedstrijden van 2018 slechts 3 op 12 waarmee we veel te weinig werden beloond. Ik kon mijn ploeg weinig verwijten maar we haalden te weinig rendement uit ons groot aantal kansen. We vonden in vier wedstrijden slechts tweemaal de weg naar doel wat te weinig is om veel

punten te sprokkelen. We overtroffen in de heenronde wel onze verwachtingen. Bovendien plaatsten we ons ten koste van FC Vrasene voor de halve finales van de Hofman Sport Cup. Beter doen kan bijna niet.”

“We staan voor een moeilijke zondag. Lovendegem heeft veel voetballend vermogen en smeerde ons in de heenmatch één van onze drie nederlagen in zestien wedstrijden aan. We zijn niet met de titel bezig. Top vijf zou al zeer mooi zijn”, besluit Wille.

SK Lovendegem voor loodzware maand

SK Lovendegem sloot 2018 met slechts 5 op 15 af maar mocht de jaarwisseling op de vijfde plaats vieren.

“We staan met duels tegen FC Kleit, Zeveren en leider Latem voor een loodzware januarimaand”, weet coach Nathan Dhaemers (SK Lovendegem). “Het zijn drie teams uit de top vier van de stand die willen meestrijden

voor een plaats in de eindronde. We zitten voorlopig mooi op schema want we mikken op een plaats in de linkse kolom van de stand.”

“We wonnen de heenwedstrijd tegen FC Kleit met 3-2 maar het wordt geen sinecure om weer een zege te behalen. We hebben het vooral moeilijk tegen teams die op fysieke kracht en het winnen van duels teren. We kunnen qua voetballend vermogen met iedere reeksgenoot wedijveren. Mijn jonge ploeg moet ook nog leren een wedstrijd dood te maken. Wij verloren meer dan een half dozijn punten in de laatste vijf minuten van onze wedstrijden.”

Johan Polet ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply