Uit de Pers: na FC Kleit – KSK Lovendegem

“Mijn statistieken mogen er zijn”
Het Laatste Nieuws

Knotsgekke match aan de Kleitse Hoge Branddreef. 85 minuten was het een heel genietbaar duel en leek het duel op een 1-1-gelijkspel af te stevenen. Maar de plot was er eentje om uren over na te kaarten. In vijf dolle minuten en wat extra tijd vielen er nog vier doelpunten, een paar schermutselingen voor beide doelen en een rode kaart te noteren. Eindverdict: 2-4. Kleit voelde zich bestolen, Lovendegem bouwde een feestje. Invaller Timothy Allemeersch kroonde zich met twee goals en het versieren van een strafschop tot man van de match.

VOETBAL

tweede provinciale a

“Wat een match! Zo speel je er niet iedere week één. In Kleit voelen ze zich bestolen, maar de strafschop die tot de 2-3 leidde, was wel terecht. De doelman tikte me wel degelijk aan en dan is een strafschop de juiste beslissing.”

In het kamp van Kleit was de ontgoocheling en woede tastbaar. Aanvoerder Sander Van Hoecke baalde als een stekker. “Een goal afgekeurd en een onterechte strafschop en een onnodige rode kaart er bovenop. Vind je dit nog normaal? Je hebt die twee fasen toch ook gezien?”

Het belette Lovendegem niet om te genieten van de tweede uitzege dit seizoen. Allemeersch had zijn analyse ook snel klaar. “Het eerste uur was Kleit de betere ploeg en leek een nederlaag eraan te komen. Enkele verschuivingen in onze ploeg deden

de wedstrijd kantelen. Robin Praet zakte een rijtje en daardoor kregen we meer balvastheid op het middenveld en ik meen te mogen stellen dat ik ook een goede invalbeurt achter de rug heb. Twee goals en een strafschop versierd op een halfuur tijd. Slecht is dat niet. Mijn statistieken mogen er zeker zijn. Ik scoorde al zeven keer terwijl ik nog maar vijf keer aan de aftrap kwam. De voorbije drie wedstrijden scoorde ik telkens. De trainer wil dat ik meer verdedigend werk opknap en daar probeer ik rekening mee te houden. We staan nu op een mooie vierde plaats, maar zijn nog niet aan dagdromen toe. We hebben een heel jonge ploeg en af te toen betalen we nog leergeld.” (DLK)

Share Now

Related Post

Leave us a reply