Uit de Pers: voor KSK Lovendegem – FC Latem

“De weg naar de titel is nog lang”
Het Nieuwsblad*,

FC Latem likte deze week zijn wonden na de derde competitienederlaag in negentien wedstrijden. De leidersploeg verloor thuis met 0-2 van FC Meetjesland en heeft haar lot omtrent de tweede periodetitel niet meer in eigen handen. De Leieploeg staat in dit nevenklassement op de tweede plaats op één punt van VV Zomergem dat het bezoek van FC Assenede krijgt.

“Wij trekken naar SK Lovendegem dat vorig weekend een zware 5-1 nederlaag bij FC Assenede incasseerde”, aldus Latem-coach Christophe Van Heyste. “Dit betekent dat we een zeer geprikkelde tegenstander tegenover ons zullen krijgen. Mijn spelers zijn fel gemotiveerd

om het verlies tegen FC Meetjesland naar de vergeethoek te spelen. We keken halfweg tegen de Eeklonaars tegen een 0-2 achterstand aan, waarna wij op het gladde veld als meest initiatief nemende ploeg in het nadeel waren. We lieten in de eerste vijf minuten een reuzekans onbenut, wat de wedstrijd een andere wending had kunnen geven. Ik doe niets af aan de verdienste van FC Meetjesland dat een serieuze kandidaat voor een ticket voor de eindronde is.”

“Het voordeel van die nederlaag is dat iedereen opnieuw met beide voeten op de grond staat. Ik merkte dat de druk op mijn groep een beetje van de ketel was. We hebben nog een bonus van tien punten op FC Kleit, maar zijn er nog lang niet. De weg naar de titel is nog lang. We kunnen ons tegen Lovendegem geen puntenverlies veroorloven want volgend weekend komt het goed op dreef zijnde Zomergem op bezoek. In voetbal

kan alles snel veranderen. Drie punten pakken op Lovendegem is daarom de boodschap.” (jp)

jp ■

Share Now

Related Post

Leave us a reply