De Scheneschoppers VZW is een oorspronkelijk recreatieve voetbalploeg voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking vanaf 15 jaar. In het kader van sociale integratie en “brussenwerking” zijn ook broers en zussen bij ons toegelaten.
Aangezien vele van onze spelers geen aansluiting vonden in de reguliere voetbalverenigingen en zij zoals alle andere spelers een grote liefde voor voetbalspelen hebben, drong het oprichten van een eigen ploeg met eigen aangepaste omkadering zich op.

Om hieraan tegemoet te komen richtte Recreas vzw (Recreatief Aangepast Sporten) in 1997 de ploeg op. Doel van deze organisatie is om in zoveel mogelijk sporttakken voor mensen en kinderen met een beperking aangepaste sportactiviteiten aan te bieden en duurzame ondersteuning te bieden via de sportclubs.
Eerst in de vorm van een project met volledige ondersteuning vanuit het provinciale secretariaat, maar met als uiteindelijke doelstelling dat dit project overgenomen en verder uitgebouwd worden door ouders, sympathisanten of leden tot heuse sportclubs.

Deze stap naar een echte sportclub werd gezet op 1 april 2013.
Vanaf september 2013 zijn De Scheneschoppers, nog steeds onder de vleugels van Recreas uitgegroeid tot een zelfstandige G-voetbalploeg met een eigen bestuur en werking. De naam was ondertussen zo gekend dat die niet gewijzigd werd.
In juni 2014 werden we een VZW die zich aansloot bij de overkoepelende vzw Recreas en de KBVB. De aansluiting bij de KBVB zorgt er voor dat onze spelers de kans krijgen om in die competities mee te spelen.

Maar om dat te kunnen was het uitkijken naar een ploeg die in die reeksen speelt. Dat werd in het seizoen 2014-2015 KSK Lovendegem, een eerste provincialer in het Meetjesland. Sindsdien kunnen we er op zondagmiddag voor de wedstrijden van het fanion terecht voor onze wedstrijden. Via het logo onderaan kan u hun site bezoeken.

De Scheneschoppers VZW zal de oorspronkelijke doelstelling, recreatief sporten voor mensen met een beperking, blijven behouden maar dan in een ruimer kader. Naast het recreatieve G-voetbal willen we ook aandacht blijven besteden aan de brussenwerking, maatschappelijke en sociale integratie en zo ook andere activiteiten aan bod laten komen. Met o.a. een teambuilding weekend en andere activiteiten proberen we de teamspirit en de onderlinge verstandhouding in de groep te bevorderen.

Ook willen we onze spelers die dit wensen de kans bieden om deel te nemen aan het competitieve voetbalgebeuren georganiseerd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond.
Om dit te kunnen verwezenlijken dringt de samenwerking met een reguliere voetbalclub zich op.
In onze ploeg staan voetbal, vriendschap, fairplay en “ zich goed voelen “ bij de groep centraal. Momenteel beschikken we over een volwaardig team van 25 spelers.

Meer informatie op de website van de Scheneschoppers